Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Nous criteris per a la crema de restes vegetals

Crema de restes vegetals
El passat 9 d’abril es va publicar la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (BOE núm. 85, de 9 d’abril de 2022). L'article 27.3 disposa que "amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats a l'entorn agrari o silvícola....". Si bé es preveuen dues excepcions per motius  fitosanitaris o per prevenció d'incendis. Aquesta norma ha provocat certa confusió sobre el reinici de les cremes, que ja es poden sol·licitar des d'aquesta setmana.

En cadascuna de les dues excepcions s'estableix qui les pot sol·licitar. En el cas que sigui per motius fitosanitaris poden demanar-ho els professionals agraris i els propietaris i gestors forestals que detectin presència de plagues (d'acord amb aquesta llista de plagues i malalties). En el cas que sigui per realitzar accions de prevenció d'incendis, la poden demanar els professionals i els gestors forestals.


En ambdós casos el procediment té el següents passos:

  1. Descarregar i emplenar la sol·licitud M0276-D01 :
    Opció: “Sol·licitud genèrica per a activitats amb risc d’incendi forestal en terrenys forestals i la franja de 500 m que els envolta”. A l’apartat “Declaro” d’aquesta sol·licitud s’ha d’especificar el cultiu a cremar i la malaltia.
  2. Presentar la sol·licitud:
    a) Presentació telemàtica: per tal de facilitar la tasca d’entrega a l’apartat “Assumpte” cal incloure l’Oficina Comarcal a la qual s'adreça la sol·licitud.
    b) Ajuntaments i altres administracions locals (cal incloure l’Oficina Comarcal a la qual s'adreça la sol·licitud).
    c) Presencialment, a les Oficines Comarcals i als Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i als Serveis Centrals del mateix Departament (Gran Via, 612-614, Barcelona).

L'organisme competent donarà l'autorització o la denegació corresponent. En aquesta autorització s'establirà el dia i l'hora en què s'haurà de fer l'activitat amb risc d'incendi i les mesures pertinents que s'han de prendre per evitar el perill d'incendi. No es podrà dur a terme la crema mentre no es rebi resposta expressa d’autorització per part de l’Administració.

Publicat el 17 d'octubre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^