Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Cita prèvia a l'OAC per demanar el permís per la crema de restes vegetals

Crema restes vegetals

La nova normativa per la crema de restes vegetals obliga a una tramitació prèvia que es pot sol·licitar a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Es tracta d'una tramitació de la Generalitat, que requereix una estona. Qui vulgui sol·licitar el permís a través de l'OAC ha de demanar cita prèvia per poder realitzar aquesta tramitació.

El passat 9 d’abril l’Estat va publicar la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (BOE núm. 85, de 9 d’abril de 2022). L’article 27.3 estableix que: "Amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats a l'entorn agrari o silvícola....".  Si bé es preveuen algunes excepcions, estan restringides a circumstàncies gens habituals. Aquesta norma afecta tot el territori de Catalunya. 

  • Autorització per a activitats amb risc d'incendi forestals, llevat de crema de restes vegetals. Entre el 15 de març de 2022 i el 15 d'octubre de 2022.
  • Autorització per crema de restes vegetals per causa sanitària o restes forestals per risc d’incendi. Tot l’any.
  • Comunicació de foc d’esbarjo. Entre el 16 d’octubre de 2022 i el 14 de març de 2023.

El permís de crema es pot sol·licitar directament a la Generalitat como a una autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal.

Publicat el 22 de desembre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^