Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Millorem la recollida selectiva de residus a Arenys

La campanya  de sensibilització ambiental 'Arenys ho aporta tot' posa èmfasi en la fracció orgànica, pel seu potencial per produir compost; i la fracció resta, pels impactes que produeix la seva incineració. Aquestes festes s'han incrementat els missatges adreçats a l'entorn familiar, amb l'objectiu de millorar els nivells de la recollida selectiva de residus a tota la vila i la qualitat de les fraccions.

La primera fase de la campanya es va dur a terme els mesos de novembre i desembre amb una sèrie d'activitats informatives, educatives i de sensibilització, als carrers i també amb visites als establiments comercials i de restauració, llars, i comunitats veïnals.

Amb les festes de Nadal i Cap d'Any s'ha mantingut la presència mitjançant una sèrie de converses al programa “Tot a l’hora” de Ràdio Arenys i falques de ràdio, per ampliar la mirada al voltant del que rebutgem i recordar que la clau per reduir els nostres impactes socioambientals està en el model de consum i en les petites accions en què les persones consumidores també tenen la possibilitat de decidir.

La campanya proposa conscienciar al voltant de la problemàtica global dels residus -una situació que genera greus impactes sobre el medi ambient, però també sobre la nostra economia i les relacions socials. En aquest sentit, es comparteixen eines i recursos per apropar les persones a aquesta qüestió que interpel·la tots els actors implicats de la societat: administracions, empreses, i ciutadania en general. La campanya vol ampliar el coneixement al voltant dels reptes en matèria de residus i els beneficis individuals i col·lectius que comporta la seva reducció i el seu millor tractament.

Més activitats i propostes per arribar a tothom

A mitjans de gener, començarà la segona etapa que tindrà una durada de tres mesos. Durant aquest temps s'aprofundirà en aquest missatge de conscienciació i arribar a la ciutadania, establiments comercials i grans productors perquè puguin implicar-se en la recollida selectiva (mitjançant els contenidors de carrer o el sistema Porta a Porta) com un acte de convivència i cura amb les persones, la vila, i els recursos destinats a aquest servei municipal.

Una prioritat de la campanya és arribar a totes les llars i activitats econòmiques per explicar com fer correctament la selecció i també aclarir els dubtes sobre com es tracta i recicla cada fracció. Per això, es duran a terme una sèrie d'activitats informatives i de divulgació al voltant de la millora de la recollida dels residus domèstics i comercials.

Entre les activitats programades a aquesta segona fase destaquen: el cicle de xerrades informatives, el cicle de tallers d’autocompostatge, els tallers de sensibilització ambiental als centres educatius i a l'Espai Jove, les visites guiades a la planta d’incineració i triatge, un concurs popular per incentivar el consum responsable i la cultura del residu zero, i una exposició sobre la problemàtica global de residus, entre altres accions. Totes les activitats de la campanya es publiquen a l’agenda municipal i també a les xarxes socials de la campanya.

Us animem a ampliar la mirada i a posar valor a allò que sembla que no ho té: els nostres residus. Vols aPortar?

Més informació de les activitats:
Agenda municipal: Ajuntament d'Arenys de Mar - Agenda

Més informació sobre la campanya (dubtes, consultes, suggeriments):
• Servei d’atenció ciutadana a través del xat (whatsapp): 686 470 566
• Correu campanya: arenyshoaportatot@arenysdemar.cat  
• Perfils a XXSS (instagram, twitter, facebook): @arenyshoaportatot

Publicat el 3 de gener de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^