Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar entra en fase de preemergència per sequera

La Generalitat ha anunciat aquesta setmana l'entrada en preemergència que afecta, entre altres, el tram Ter-Llobregat que porta aigua a la nostra comarca. L'activació de la preemergència pretén allunyar la posada en marxa de restriccions més crítiques, amb un impacte directe sobre la vida de les persones i en l'economia del país.

Amb l'activació d'aquesta fase es limita de 230 a 210 els litres de consum d'aigua per habitant i dia. En el cas d’Arenys de Mar, segons dades de l’ACA, el consum està en aquests moments a l'entorn de 181 litres. Es mantenen la resta de restriccions entrades en vigor durant la fase d'excepcionalitat. 

  • El reg de gespa està prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport.
  • Es permet el reg de supervivència per a l'arbrat amb la mínima quantitat indispensable de 20 a 8 hores i només mitjançant reg gota a gota o regadora.
  • Queda prohibida la neteja amb aigua potable de la via pública. 
  • Els vehicles només es poden rentar en establiments comercials destinats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Queda prohibit l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua.
  • Les piscines privades d'ús individual o unifamiliar continuaran sense poder omplir-se. Només es permetrà el reompliment parcial o primer ompliment de piscines d'ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

Des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar es recorda la importància de la reducció del consum d'aigua en general i posar consciència i accions en l'estalvi de l'aigua. 

Podeu consultar més consells i recomanacions per reduir el consum a través de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Publicat el 24 de novembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^