Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Nova actuació per a controlar la població de coloms

La regidoria de Sanitat ha fet una nova actuació per a controlar la població de coloms a la vila. S’han capturat 126 exemplars en un acció realitzada el passat divendres 22 de març en alguns dels punts més problemàtics i amb més densitat d'Arenys.

L’acció ha consistit en alimentar-los amb discreció durant els dies previs a la captura. Tot el procés ha estat vetllat per un tècnic de l’empresa contractada, Colomba Control S.L., per tal de no produir sofriment a l’animal i amb totes les mesures de precaució i seguretat, ja que es tracta d’animals sense control sanitari. El seu trasllat també s’ha fet seguint la normativa de la Generalitat.

Tota l’actuació s’ha realitzat amb el permís de la Secció d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Compliment de l’ordenança d’animals nocius per a la salut pública

A més de les captures, la Policia Local ha començat a identificar aquests dies aquelles persones que donen de menjar als coloms i no compleixen la normativa. L’actuació forma part del conjunt de mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament per tal de controlar la població d’aquests animals.

La prohibició de donar menjar als coloms és un dels punts de l’Ordenança Municipal d’Animals Nocius per a la Salut Pública. Les sancions poden anar dels 100 als 20.000 euros, en funció de la gravetat.

Els coloms formen part de la fauna urbana, però la seva presència no controlada pot comportar diversos inconvenients. La proliferació de coloms que ha patit Arenys de Mar els darrers anys pot ocasionar problemes importants de salut, ja que aquests animals són transmissors de diferents malalties i portadors de paràsits. També ocasionen danys d’importància considerable als edificis i espais públics.

Publicat el 26 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^