Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Tala de tres palmeres a la zona de l'edifici del Xifré afectades per l'escarabat morrut

Aquest divendres 12 de juliol es durà a terme la retirada de tres palmeres localitzades a la façana oest de l’edifici del Xifré. Malgrat els tractaments fitosanitaris realitzats periòdicament en aquestes palmeres, no s’ha pogut evitar la seva afectació per part de l’escarabat morrut (Rhynchophorus ferrugineus Olivier).

Aquest insecte de l’ordre dels coleòpters, originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia, ha esdevingut una plaga de recent introducció al nostre país, la qual afecta principalment la palmera canària (Phoenix canariensis).

Les palmeres que es retiraran mostren signes evidents de la instal·lació del morrut. Les seves palmes centrals verticals han caigut, han perdut la simetria vertical i comencen a recolzar-se sobre les palmes més perimetrals mostrant una corona aixafada. Aquest tipus d’atac ocasiona la mort de la palmera. Per tot això i per prevenir qualsevol tipus de dany i assegurar la seguretat d’aquesta zona es durà a terme la retirada d’aquestes palmeres.

Des de la regidoria de Medi Ambient, Rials i Platges es demana disculpes per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar i s’agraeix la col·laboració.

 

Publicat l'11 de juliol de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^