Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Calamarenys posa el punt final aquest cap de setmana amb diverses activitats

Les 29es Jornades Gastronòmiques del Calamarenys acaben el diumenge 10 de novembre i ho fan envoltades d’activitats relacionades amb el medi ambient i la gastronomia. 

El divendres 8 de novembre hi haurà una taula rodona sobre els “Reptes actuals i futurs per a la gestió del mar i del litoral del Maresme en el context de canvi climàtic”, a les 18.30 h, a la Sala Josep Maria Arnau del Calisay. Comptarà amb experts i representants del sector pesquer, per tal d'explorar els reptes i les oportunitats per a la gestió sostenible del medi marí i litoral del Maresme davant la pressió i degradació dels ecosistemes i el canvi climàtic, tenint en compte la biodiversitat, l'activitat humana, els residus marins i les polítiques ambientals.

Els ponents de la taula rodona seran Enric Badosa Malagelada, biòleg marí i coneixedor del litoral arenyenc; Antonio Marzoa, Patró Major de la Confraria de Pescadors d’Arenys i president del GALP Costa Brava Sud-Maresme, i Gregori Muñoz-Ramos Trayter, biòleg i soci SPAS Coordinació del Projecte Alguer de Mataró. 

L'endemà, dissabte 9 de novembre, hi haurà l’Itinerari de natura pels rials d’Arenys, amb el biòleg i guia de natura Pere Alzina, a partir de les 9.30 h. Serà una sortida d’unes 4 hores amb explicacions sobre la geologia, vegetació, fauna i els usos antròpics i mots associats als rials. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia a turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 937957039.

També es farà la tradicional Subhasta de Peix, a càrrec de Josep Masdeu, Martí Cadellans i Peixos germans Cadellans. Aquesta activitat pretén reproduir la manera com se subhastava anys enrere el peix en cistelles de vímet i el venedor cantava els preus fins que algú comprava. Serà a les 11.30 h al pati del Calisay. 

I a les 20 h hi haurà el sopar popular del Calamarenys al Calisay. La venda anticipada de tiquets es fa a la parada núm.10 del Mercat municipal Fruits Secs Avilés en horari de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h i de dimarts a divendres, de 17 a 20 h, o al Bar dels Seràfics en horari de dilluns a dijous, de 17 a 20 h. El preu del tiquet és de 15 € (inclou plat de calamars amb mongetes del ganxet i barreja de bolets, got de vi o aigua i postres).

El diumenge 10 de novembre hi haurà les darreres sortides en barca a bord de la Marinada, amenitzades amb música de mar pel cantautor Pep Bergadà. Seran a les 12.30 h i les 13 h i el preu és de 8 euros per als adults i de 7 euros per als infants fins a 12 anys (pagaments només en efectiu). Cal reservar plaça a turisme@arenysdemar.cat o bé al telèfon 93 795 70 39. 

A més, hi haurà una visita guiada al Port d'Arenys. Es coneixeran els orígens de la vila i el veïnat de mar, les professions del port, el patrimoni natural i la biodiversitat del front marítim d'Arenys de Mar. Serà a partir de les 11h. Places limitades. Cal reserva prèvia a turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 937957039. 

 

Publicat el 6 de novembre de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^