Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
ONGS D'ARENYS DE MAR
Arenys Solidari
"Lluitem per un món on tinguin cabuda tots els mons”
 • L'entitat

  Fa 14 anys va néixer Arenys Solidari, per organitzar i coordinar la feina de persones que volien treballar des de la perspectiva de la solidaritat, respecte a les persones menys afavorides de la societat, i a través de la cooperació pel desenvolupament, amb els països més empobrits. Així, Arenys Solidari va començar a organitzar exposicions, cursos de cooperació i d'història del món actual, programes de solidaritat, campanyes per l'aboliment del deute extern, xerrades, recollida de material pel Sàhara o per Bòsnia, festes interculturals, cicles de cinema (aquest mes comença el d'enguany).
  Arenys Solidari ha apostat de manera contundent per la pau, primer amb Bòsnia i després amb l'Iraq, i va ser l´embrió de la plataforma “Arenys estima la pau”, sempre treballant paral•lelament en diferents projectes de cooperació.

 • Els projectes

  Primer va ser amb Guatemala, on des de l'any 1994 continua el treball, i, entre d'altres projectes, hi ha tres agermanaments amb escoles, un el de l´escola Joan Maragall amb l'escola de la comunitat Maia Quitzé de Pasajquim. A la zona, Arenys Solidari ha construït un institut per als indígenes de la zona, del qual ja han sortit alguns dels mestres de la comarca. A Gàmbia, Arenys Solidari va treballar per agermanar l'escola de Lamoi amb l'escola Sinera, on s'ha fet un hort comunitari i s´ha treballat amb els pobles dels quals són originaris moltes de les persones que actualment són d´Arenys. Puntualment, aquesta ONG també ha treballat amb Nicaragua, Colòmbia i el Senegal.
  Actualment està executant projectes de cooperació, com aconseguint bicicletes per omplir un contenidor i enviar-lo a Gàmbia, perquè els nens i nenes de diferents pobles puguin utilitzar-les per anar a l'escola; i d´altra banda ha aconseguit finançament per contribuir a una aposta agropecuària ecològica en una comunitat quitzé, gestionada per un comitè de dones de la vall de Quetzaltenango, a Guatemala.
  Des de l'any 2005 col•labora amb la comunitat de Chicago que va quedar arrasada per l'huracà Stan, on gràcies a les donacions anònimes de la gent d´Arenys s'han pogut comprar 18 boques de rec i aspersors per regar els camps d'unes 50 famílies, i s'ha posat en marxa un forn de pa comunitari.
  Ara mateix, a Arenys, l´ONG organitza el cicle de cinema solidari i col•labora de valent en la constitució d'una cooperativa de consum ecològic i responsable.

 • Col·labora

  Podeu posar-vos en contacte amb Arenys Solidari per col·laborar de maneres ben diverses: amb aportacions econòmiques o exercint el voluntariat.

  logo arenys solidari

  Totes les fotografies pertanyen a l'entitat

 • Contacte

  Arenys Solidari
  Rial de Sa Clavella 138, 1r 1a
  (dimarts, casal de solidaritat)
  Tel. 93 792 03 48

  asolidari@arenys.org


  www.arenys.org/solidari


  Web d'entitats
Publicat el 30 d'abril de 2008
Imprimir
^