Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
ONGS D'ARENYS DE MAR
Arenys amb el Poble Sahrauí
Cooperació a la "hammada", allà on res no creix
 • L'entitat

  logo arenys amb el poble sahrauíEl poble sahrauí viu exiliat des del 1975 als campaments a Algèria, des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l´immediat repartiment del Sàhara Occidental a mans de Marroc i Mauritània, amb la Marxa Verda que va fer el el Marroc amb el consentiment d´Espanya. Al voltant de 184.000 sahrauís viuen organitzats en campaments allà on res no creix,  la «hammada», un desert inhòspit situat a la regió algeriana de Tindouf. Des d´aleshores aquesta població sobreviu amb l´ajut internacional (que ha anat minvant, cosa que agreuja la situació als campaments), entre guerres, intents de negociacions -fins ara fallits- per poder fer el referèndum per l´autodeterminació, i intifades als territoris ocupats.

  Objectius

  2.1. Donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, tant dels campaments de refugiats de Tindouf com del Sàhara Occidental ocupat.
  2.2. Fomentar i impulsar l´apropament entre el poble sahrauí i el nostre país.
  2.3. Garantir, dins que és possible, una millora en la qualitat de vida als Campaments  de Refugiats  de Tindouf.
  2.4. Donar suport polític al procés d´autodeterminació del poble sahrauí.

 • Els projectes

  APS – Línees de Treball (Pla de Treball Anual)

  Arenys amb el Poble Sahrauí, amb el seu treball, no només porta a terme projectes de cooperació als campaments de refugiats sahrauís, sinó que també actua en matèria de sensibilització. Amb aquest enfocament, el treball de l´entitat es desenvolupa en les següents tres línies, concretades i planificades anualment en el Pla de Treball de l´entitat:

  • En primera instància, un punt fort de treball de l´entitat és el projecte “Vacances en Pau”, que fa referència a l´arribada d´infants sahrauís a la nostra vila perquè puguin passar un estiu amb famílies d´acollida i allunyar-se així de les altes temperatures i, alhora puguin rebre revisions mèdiques i com una bona base alimentària mentre estan a Catalunya.
  • En segona instància, es presenta el Projecte de Cooperació als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Amb aquest projecte es pretén afavorir i millorar les condicions del poble sahrauí, partint de les necessitats fetes arribar per la mateixa població. Actualment es dóna continuïtat a una tasca de cooperació amb l'oficina d´educació i l´hospital de la wilaya d´Auserd,  ja iniciada l´any 2005.
  • En última instància, es treballa per un Projecte de Sensibilització que pretén que durant l´any es puguin desenvolupar accions a nivell municipal que apuntin cap a la sensibilització i d´aquesta manera donar a conèixer la problemàtica que viu el poble sahrauí des de fa més de 32 anys. Adicionalment, durant l´any s´amplia la planificació o replanificació de les activitats, segons els fets que es van produint als camps de refugiats de Tindouf (catàstrofes naturals, necessitats no cobertes…) i les zones ocupades pel Marroc del Sàhara Occidental (repressions policials, manifestacions, vagues de fam, protestes, situació a les presons marroquines dels presos sahrauís, notícies sobre decisions de tipus polític i econòmic que perjudiquen al poble i a la terra sahrauí…). Segons els fets es decideix amb quina activitat se´n pot fer ressò d´un fet dins del nostre entorn.

  Per portar-ho a terme, des de l´APS treballem en els diferents projectes i per a cadascun gestionem i tirem endavant els diferents aspectes a treballar (sanitari, econòmic,  finançament, relacions amb les diferents entitats, relacions amb la contrapart dels projectes, seguminet dels projectes, captació de noves necessitats, difusió de l´evolució del conflicte…..), amb el suport de socis de l´APS, voluntaris de l´APS i persones individuals i anònimes que donen suport als diversos projectes, així com les entitats, institucions i associacions col•laboradores i la delegació del Front Polisari a Catalunya i altres associacions que treballen pel Sàhara.

 • Col·labora
  Volem des d´aquí animar-vos a conèixer la situació del poble sahrauí i els projectes que es porten a terme des de l´entitat, i, si ho desitjeu, poder participar en qualsevol d´ells, així com per fer arribar l'agraïment i reconeixement per part de l'entiat a totes les persones, entitats, centres i establiments que donen suport al Poble Sahrauí i a l´APS de formar sostinguda en els diversos objectius/accions de l´entitat, per poder ser testimonis un dia de la celebració del referèndum per l´autodetrminació del poble sahrauí, que fa 32 anys que espera poder tornar a la seva terra: el Sàhara Occidental.
 • Contacte

  Arenys amb el Poble Sahrauí (APS)

  aps@sahararenys.org


  sahararenys.org


  Web d'entitats


  Telèfons de contacte:
  Imma - 630.47.08.10
  Marta - 636.59.93.73
  Eli - 670.84.47.84
  Gisela - 605.80.45.95

Publicat el 30 d'abril de 2008
Imprimir
^