Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar rep 8.000 euros per a la consulta popular per l'ús del Xifré
La Diputació ha aprovat una subvenció de 6.000 euros i la Generalitat donarà 2.000 euros
L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aconseguit subvencions per valor de 8.000 euros per tirar endavant el procés participatiu per posar a debat l'ús de l'edifici Xifré. La Diputació de Barcelona ha atorgat un ajut de 6.000 euros dins l'apartat de la participació ciutadana de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 2005 i a partir de la sol·licitut realitzada per la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Així mateix, el projecte de consulta popular per l'ús del Xifré també rebrà un ajut de 2.000 euros del Govern de la Generalitat, a través del Departament de Relacions Institucionals i Participació.
El procés participatiu

El govern d'Arenys de Mar planteja la convocatòria d'una consulta popular fent servir aquest terme amb una perspectiva àmplia. És a dir, no es proposta fer una votació a les urnes per demanar el pronunciament de la població sobre un tema determinat amb una resposta prefixada i tancada, sinó que es vol obrir un procés de debat i reflexió intensiu respecte el tema a plantejar.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va demanar suport econòmic a les entitats supramunicipals per poder tirar endavant aquest procés de participació ciutadana, consistent en reunions amb veïns a títol individual i representants d´entitats. En un primer lloc, caldrà posar sobre la taula els usos que l'Ajuntament d'Arenys de Mar planteja per a altres equipaments pendents de definició. Aquesta definició està anant a càrrec d'un equip de treball format per regidors de tots els grups municipals del consistori. En tot cas, l'objecte de la consulta és estudiar totes les possibilitat existents (el Xifré com a alberg, com a museu, com a Ajuntament…), recollir altres opinions i valorar quina és l'opció amb més adeptes i més possibilitats.


L'edifici Xifré

Situat al carrer Auterive s/n d'Arenys de Mar, és un edifici d'estil neoclàssic fet per encàrrec de l'indià Josep Xifré el 1844-46 i cedit com a hospital per al poble. Al llarg dels anys, l'immoble ha tingut diferents usos; entre altres, de seu dels jutjats d'Arenys. L'edifici, majestuós i presidit per una àmplia escala que connecta amb la Riera Pare Fita, ha estat objecte entre els anys 1999 i 2003 d'una escola taller que ha tingut com a funció la rehabilitació de l'edifici i actualment continua acollint les aules de l'Escola Taller Sert, que està rehabilitat un edifici situat molt a prop. També acull de manera provisional els Serveis Socials de Base de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

Publicat el 26 d'agost de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^