Arenys de Mar
Botķ que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Noves parades de bus a Arenys de Mar
carreteraArenys de Mar disposarā a partir d'aquest mes d'abril de deu noves parades de bus que amplien l'itinerari urbā que actualment ja ofereix el servei Arenys de Munt-Arenys de Mar. Aquesta nova fķrmula és fruit de l'entesa entre els ajuntaments de Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt i Arenys de Mar amb la Generalitat de Catalunya, feta a partir de l'actual concessiķ de transport interurbā. La presentaciķ oficial del nou servei tindrā lloc el dimarts 31 de marį a la Sala Noble del Calisay. A partir de les 12:00h, el Director General del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, signarā el conveni amb els alcaldes dels municipis implicats (Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta i Arenys de Mar). L'acte finalitzarā a les 12:50h amb una demostraciķ de la nova ruta pels mitjans de comunicaciķ que comenįarā i acabarā al C.C. Calisay.

La nova ruta té l'avantatge que aprofita la subvenciķ de la Generalitat en aquest āmbit i que, altrament, no existeix en els serveis que presten línies únicament urbanes. La posada en marxa d'aquest servei costarā uns 24.000 euros anuals a l'Ajuntament, xifra que es podria reduir si el nombre d'usuaris supera les previsions que ha efectuat el govern catalā.

La regidoria de Mobilitat ha estat estudiant des de l'inici del mandat diferents solucions per donar resposta a la mobilitat urbana mitjanįant el transport públic a la vila, molt marcada per una orografia canviant i la distāncia entre els diferents equipaments municipals. Al final d´aquest procés, i després de diferents visites a municipis amb experičncia en aquest camp i amb constants converses i treball conjunt amb la Direcciķ General del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, s'ha optat per ampliar l'itinerari el bus que l'empresa Colomer ja duia a terme a la vila.

Aquest és un primer pas en l'esforį per dotar-nos d'un transport públic urbā. La fķrmula adoptada permet connectar una ārea important de ponent amb el centre de la vila. En aquest sentit, la regidoria de Mobilitat ja estā treballant per cercar una soluciķ pel sector de llevant, on s'hi ubicaran nous equipaments públics en un futur.


Les noves parades

plānol bus1. Estaciķ de tren

2. Rial del Sepí

3. Sant Elm-Cementiri

4. Can Quintana-Tanatori

5. Fondo de les Creus-Pavellķ

6. Can Nadal-Xifré  (CAP, Serveis Socials, Jutjats, Policia Local, CEIP Joan Maragall, Maricel, escola bressol, Correus, Parc de Lourdes, Camp de futbol)

7. Fondo de les Creus-Institut

8. Partagās-Bombers
 
9. Valldegata-Draper

10. Muvisa


Els horaris
El nou itinerari es farā 15 cops al dia en feiners. El servei comenįarā  a les 7:41h i acabarā a les 21:41h (horari d'inici a Arenys de Munt) amb una freqüčncia d´una hora. Com ja passa actualment, aquest servei estā integrat en el sistema de tarifari de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolitā).

Publicat el 20 de marį de 2009
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^