Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Pesta celebra els seu desè aniversari i es renova amb més espectacle i nous personatges i escenes

Presentació de La PestaEnguany La Pesta a Santa Maria d´Arenys celebra el seu desè aniversari retrà homenatge a la primera edició i inclourà nous personatges, noves escenes i moltes sorpreses més que l'organització prepara amb molta cura. La Pesta se celebra la nit del 15 d'agost i tornarà a arribar per mar, a la desembodura de la Riera, a partir de 2/4 de 9 de la nit i durarà fins a la mitjanit.

Amb un plantejament més espectacular i nous personatges i escenes

La Pesta a Santa Maria d´Arenys celebrarà enguany el seu desè aniversari. L´èxit d´aquella primera edició –que es va concentrar al Mercat Municipal i els carrers que l´envolten  fins  a la plaça de Josep Maria Arnau– presagiava que el nou acte lligat a les Festes de Sant Roc es consolidaria com un dels espectacles més destacats i amb gran seguiment de públic. L´any passat, segons fonts oficials, més de 5.000 persones van gaudir de l'espectacle. D´aquesta manera, La Pesta a Santa Maria d´Arenys és ja un esdeveniment imprescindible de l´estiu pel seu interès escènic i festiu, però també per la gran participació ciutadana que arrossega. Més de 400 persones, entre professionals de diversos àmbits i figurants, participen en l´espectacle de forma desinteressada.

Tornant als inicis

Conscients de la importància de l´herència rebuda, 10 anys després, el Mercat Municipal tornarà a tenir protagonisme. També es recuperarà la inquietant dansa tradicional de les empestades que es repetirà 4 vegades al llarg de la nit, a diferents punts del nucli antic. Entre les principals novetats d´enguany destaca la incorporació d´un nou i inquietant personatge de gran plasticitat, que de ben segur no deixarà ningú indiferent. Per altra banda també s´incorporaran noves escenes teatralitzades i musicals, com la morberia, les vídues joves i la plaça dels oficis, entre d´altres.

Activitats especials 10è aniversari de La Pesta

Amb motiu del 10è aniversari, aquest any hi haurà dues exposicions D´una banda l´Hotel Sa Voga acollirà una exposició amb els principals personatges de La Pesta: la Mare Rata, una Empestada, un Morber i el Metge. L'exposició tindrà lloc des de l´1 fins al 15 d´agost i serà visible des del carrer. I l´Hotel Vila d´Arenys tindrà una exposició amb les 12 fotografies guanyadores de les dues primeres edicions del Concurs Fotogràfic La Pesta. L'exposició, que s´instal·larà al hall de l´hotel, també es podrà visitar de l´1 al 15 d´agost. Precisament aquest any es tornarà a celebrar una nova edició del Concurs Fotogràfic La Pesta.

En un altre ordre de coses, La Pesta tornarà a disposar del carrilet com a mitjà de transport entre la tercera platja –lloc destinat a l´aparcament gratuït de les persones que arribin en cotxe a Arenys de Mar– i la platja de la Picòrdia, on se celebrarà un espectacular acte inicial. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants d´Arenys de Mar (Ubica).

Nova imatge i més marxandatge

El nou cartell anunciador de La Pesta segueix la línia gràfica engegada fa dos anys. Aquest any està dedicat a la Mare Rata, protagonista indiscutible de l´espectacle i de la dansa de les empestades. Sense cap mena de dubte, la Mare rata és el símbol inequívoc de La Pesta a Santa Maria d´Arenys. La màscara de la Mare Rata va ser present a la taula de l'acte de presentació del programa de la La Pesta que es va fer dissabte a la sala d'actes de la Biblioteca d'Arenys de Mar.

Les samarretes i les bosses de La Pesta també tindran una nova imatge, amb una gran X blanca que per una banda ens recorda la manera en què es marcaven les cases empestades, i per altra, la celebració del 10è aniversari. Dins de l´àmbit del marxandatge, aquest any també hi haurà dos nous elements per emportar-se de record i per ajudar a l´organització a sufragar les despeses que suposa La Pesta: la màscara de la mare rata i el domàs de La Pesta. També hi haurà un llibret de mà amb tota la informació imprescindible per gaudir de La Pesta i conèixer tots els detalls.

Publicat el 2 d'agost de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^