Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
CEMENTIRI. UNA MIRADA NOCTURNA
Obres de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar
 • Inauguració: 
  Divendres 4 d'abril a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  4 d'abril de 2014
 • Data de fi: 
  27 d'abril de 2014
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 4 al 27 d'abril de 2014
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • El Cementiri d’Arenys de Mar ha estat de sempre un dels indrets més retratats de la nostra vila. N’hem vist fotografies en color i en blanc i negre, apaïsades i verticals, antigues i modernes… però, a causa de les particulars condicions d'aquest equipament, molt poques fetes de nit.

  El passat mes de febrer un grup de socis i sòcies de l’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar vàrem plantar els trípodes al silenci de la nit del cementiri i, fent exposicions de llarga durada, vàrem captar imatges fascinants que il·luminaven racons amagats, revelaven subtils moviments i descobrien la bellesa nocturna de l’entorn. L’experiència d’aquelles sessions va ser reflexiva, gratificant i engrescadora per a nosaltres, i respectuosa amb l’entorn i l’ús social de l’equipament.

  Aquesta exposició vol mostrar al visitant una mirada nocturna, sorprenent i inesperada, d’un dels espais més emblemàtics del patrimoni cultural arenyenc.


  La fotografia nocturna

  La fotografia nocturna de llarga exposició (amb ISO alt, diafragma molt obert i llarga estona d’exposició) és aquella que es realitza en el marge de temps comprès entre la posta i la sortida de sol. És una disciplina altament tècnica en la qual influeixen molts factors, tots ells determinats per l’absència, molts cops total, de llum. Els automatismes de la màquina passen a un segon pla, o senzillament no tenen efecte, i ha de ser el mateix fotògraf qui ha de treure tot el suc de la seva càmera. L’experiència es converteix llavors en un retorn a les tècniques primitives de la fotografia, en què la captació de la llum era la suma de quietud i pacient espera.

  Els resultats són sorprenents i sovint poden semblar fotografies fetes a plena llum del dia, on només un cel estrellat ens revela la seva naturalesa nocturna.

  Un treball constant

  L’Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar és una entitat arenyenca sense finalitat de lucre que té com a objectiu principal promoure, difondre i fomentar lafotografia. Aquest objectiu s’intenta assolir amb l’organització de cursos, tallers, exposicions, la lliga social, sortides/passejades fotogràfiques..., posant a l’abast dels associats i associades diversos recursos per dur a terme les seves pròpies activitats fotogràfiques, i la interacció entre tots els companys i companyes desitjosos de compartir experiències i coneixements fotogràfics.

  En aquest projecte de fotografiar el cementiri d’Arenys de Mar de nit, per poder presentar una exposició que serveixi per mostrar una visió diferent de la que estem acostumats d’aquests indrets del patrimoni municipal, hi han participat els socis següents:                     

  Ventalles Balfegó

  Jonatan Hernández

  Xavi Salbanyà

  Joan Puig

  Xavi Asensio

  Ferran Jordan

  Txeni Gil

  Eva Julià

  Sergi Pera

  Enric Pera

  Josep M. Saurí

  Danilo Galeas

  Miquel Casals

  Imatges de CEMENTIRI. UNA MIRADA NOCTURNA   

 • AFA

 
Imprimir
^