Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
SANT ROC 2020

Cartell de Sant Roc

Enguany arran de la situació sanitària que estem vivint la celebració de les Festes de Sant Roc i el tradicional vot de vila serà molt testimonial i excepcional.

Des de la Regidoria de Festes, conjuntament amb el Patronat de Sant Roc i les altres entitats com l'UBICA, els Geganters i la Pesta, no s'ha volgut deixar passar la diada i unes festes, tant arrelades a la nostra vila, sense fer un tastet de cadascuna de les activitats que normalment formen part de la programació de la festivitat de Sant Roc.

Totes les activitats programades per l'Ajuntament o les entitats es faran amb la màxima seguretat possible i sense generar aglomeracions innecessàries. Us demanem que llegiu i respecteu les mesures establertes i que podeu consultar en aquesta mateixa notícia.

Tota la programació es pot trobar detallada a l'Agenda. Us l'avancem en aquest llistat del programa.

Dimarts, 11 d'agost (fins  al 16 d'agost)
La Gimcana dels Gegants. Respon les preguntes i guanya regals i vals de descompte!
Als comerços on tinguin un capgròs a l'aparador, hi trobareu un codi QR. Descarregueu-vos la pregunta, responeu-la i entreu en un sorteig de regals i vals de descompte per al comerç local.
Consulteu aquí i als canals oficials de l'Associació de Geganters les bases de la gimcana.

Organitza: Associació de Geganters d'Arenys de Mar, amb la col·laboració de la UBICA, els comerços locals i l'Ajuntament d'Arenys de Mar

DS 15 d'agost de 2020

A 1/4 d'1 migdia a l´església de Santa Maria
Missa de difunts en record dels arenyencs traspassats durant els mesos de pandèmia
Organitza: Parròquia de Santa Maria

A les 7 de la tarda i a 2/4 de 10 de la nit al Teatre Principal
Presentació de documental La Pesta.
Documental que farà un recorregut per diferents moments i
testimonis vinculats a la festa.
Gratuït. Reserva d'entrades al web del Teatre Principal
Organitza: Ajuntament Arenys de Mar, Ass. Ca la Rita i Contrafilms.

DG 16 d'agost de 2020

A les 8 del matí a l´església de Santa Maria i retransmès per Ràdio Arenys
Ofrena de macips, macipes i captadores a Sant Roc i cantada dels goigs
Just abans de sortir pels carrers de la vila, els macips, macipes, macipets i captadores fan l'ofrena a Sant Roc i renoven el seu compromís amb la festivitat. Al final es canten els goigs de Sant Roc.
Aforament limitat
Organitza: Patronat de Sant Roc

A les 9 del matí, pels carrers i places de la vila
Cercavila de macips, macipes, macipets i captadores
Per raons de seguretat sanitària els Macips aquest any no entraran a les cases. A la que sentiu els picarols i el crits de “Sant Rooooooc” sortiu a la porta de casa perquè us puguin ruixar.
Organitza: Patronat de Sant Roc

A les 7 de la tarda a l´església de Santa Maria
Ofici en honor a Sant Roc, renovació del Vot de Vila
Aforament limitat.
Organitza: Parròquia de Santa Maria, Patronat de Sant Roc.

A les 8 del vespre a l´església de Santa Maria, al Teatre Principal i al Facebook de l'Ajuntament
Retransmissió de la Dansa d'Arenys
Una altre de les icones del nostre Sant Roc que aquest any canviarà la manera de gaudir-la, és la Dansa d´Arenys. No es ballarà al mig de la Riera com sempre, aquest any caldrà veure-la en diferents espais:
• Els que estigueu a l´Ofici la podreu veure a la pantalla que s'hi instal·larà.
• Els altres la podreu seguir a la pantalla del Teatre Principal. Penseu que heu de reservar la vostra invitació al portal web del Teatre Principal.
• També podreu veure-la connectant-nos al facebook de l´Ajuntament.

Gratuït. Reserva d'entrades al web del Teatre Principal. Aforament limitat.
Organitza: Patronat de Sant Roc, Esbart Maragall i Ajuntament d'Arenys de Mar.

DL 17 d'agost de 2020

A les 9 del vespre al pati del C.C.Calisay
Havaneres amb el grup Els Cremats
Gratuït. Reserva d'entrades al web del Teatre Principal. Aforament limitat.
Organitza: Regidoria de Festes

RECOMANACIONS PEL PÚBLIC DE SANT ROC
El Sant Roc d´aquest any serà un pèl diferent al dels anys anteriors, la situació sanitària actual marcarà la forma de viure-la i per això us presentem un seguit de recomanacions per gaudir-la intensament.

  1. La primera, i és la mateixa en totes les activitats del Vot de Vila, és que sempre hem de portar posada la mascareta. Recordeu que ens ha de tapar nas i boca i no ens la podem treure en cap moment.
  2. En els espais tancats caldrà aplicar-nos gel hidroalcohòlic a les mans abans d´entrar al recinte on es dugui a terme l´activitat. També és molt aconsellable que portem un potet d´aquest gel a la butxaca i que en l´anem aplicant, de tant en tant, també durant els actes del carrer.
  3. Intentem mantenir sempre la distància de seguretat amb la resta de persones que participin a l´activitat i evitem les aglomeracions.
  4. Si l´activitat es porta a terme en un recinte tancat amb cadires no les moguem del seu lloc, estan a la distància permesa. Al Teatre, ubiquem-nos a la butaca que ens ha estat assignada. I a l´Església només podem seure 4 persones per banc.
  5. GEGANTS
    Sabent-nos molt greu aquesta any no hi haurà ni cercavila nocturna el dia 14 ni cercavila el dia 16. Això vol dir que no veurem els gegants i els cap grossos aquest Sant Roc? I tant que els veurem, però caldrà buscar-los. Com? Seguin les propostes que ens han preparat el Geganters.
  6. LA PESTA
    Atès que aquest any no podrà dur-se a terme l´activitat de La Pesta amb normalitat. Tot i això, s´ha preparat una proposta perquè no ens n´oblidem d´aquesta representació teatral de carrer que s´ha convertit en pocs anys en un acte imprescindible del nostre Sant Roc.
    • A les 7 de la tarda i a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Principal s´estrenarà un documental que ens explica l´evolució de La Pesta des dels seus inici fins a dia d´avui. Si volem anar-hi cal que reservem la nostra invitació al portal web del Teatre Principal: www.teatreprincipal.cat
  7. ELS MACIPS I LES MACIPES
    Els Macips i Macipes començaran la seva activitat com cada any amb el cant dels goigs a l´església. L´aforament serà limitat.
    Pel que fa a la cercavila el Patronat de Sant Roc ha elaborat un protocol que hauran de conèixer i seguir els Macips i Macipes i que farà que es pugui dur a terme la festa amb seguretat.
    Pel que fa als vilatans i vilatanes, cal que a la que sentim els picarols i el crits de “Sant Rooooooc” sortim a la porta de casa nostra perquè ens beneeixin. Millor que aquest any no els deixem entrar a casa. Només ho farem si tenim una eixida o pati gran i ventilat.
    A la tarda, també amb aforament limitat, els Macips i Macipes assistiran a l´ofici i renovaran el Vot de Vila. L´aforament serà limitat.
  8. LA DANSA D´ARENYS
    Una altre de les icones del nostre Sant Roc, que aquest any patirà la manera de gaudir-la, és la Dansa d´Arenys. No es ballarà al mig de la Riera com sempre, aquest any caldrà veure-la en diferents espais:
    • Els que estigueu a l´Ofici la podreu veure a la pantalla que s´hi instal·larà.
    • Uns altres la podreu seguir a la pantalla del Teatre Principal. Penseu que heu de reservar la vostra invitació al portal web del teatre: www.teatreprincipal.cat
    • I una altre manera de veure-la serà connectant-nos al Facebook de l'Ajuntament i les altres xarxes socials municipals. 
  9. LES HAVANERES
    El Sant Roc sempre acaba amb una cantada d´havaneres i aquest any també ho farem. El Cremats actuaran al pati del C.C.Calisay i per poder-hi assistir cal reservar la vostra invitació al portal web del teatre: www.teatreprincipal.cat. L´espectacle durarà 60 minuts i no hi haurà cap aturada.

La Cultura és Segura, però cal  que tots  ajudem. Moltes gràcies per seguir les recomanacions.

Publicat el 10 d'agost de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^