Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La comunicació i la transparència municipal reben el reconeixement d'Infoparticipa

infoparticipaEl Segell Infoparticipa ha valorat en un 75% la qualitat i la transparència de la comunicació que l'Ajuntament d'Arenys de Mar fa través de la web. La millora és substancial atès que a l'anterior estudi la valoració que va fer InfoParticipa va ser d'un 43%. Aquesta avaluació és fa a partir d'uns criteris prestablerts pel grup de recerca que fa aquest seguiment d'acord a les seves prioritats de normes de la Llei de la Transparència aprovada el 2014.

L'estudi anual el fa el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural és un grup de recerca de la UAB qe avalua les pàgines web de tots els municipis de Catalunya, així com de les Diputacions i els Consells Comarcals en relació no només al compliment de la Llei de Transparència, sinó també amb la manera de proporcionar la informació als ciutadans perquè aquesta sigui fàcilment accessible i entenedora. 

Les dades que cerca i valora l'enquesta són relacionades a tota la informació institucucional, en especial la relacionada amb els càrrecs electes i l'activitat dels organs de govern i els acords que s'hi prenen. Es fa especial atenció a la visibilitat i accés a la informació econòmica i tot el relacionat amb la contractació. Un darrer bloc de seguient centra la seva activitat en les eines que s'ofereixen de participació ciutadana.

El sistema de comunicació al web

L'Ajuntament d'Arenys de Mar té un espai web principal sota el domini www.arenysdemar.cat que agrupa l'activitat comunicativa d'actualitat i tota la informació institucional de les regidories, serveis i àrees. També hi ha un espai d'anuncis oficials i ofertes d'ocupació entre d'altres temes. Des de l'any 2016 també existeix el web Govern Obert, que es va crear des de l'Administració Oberta de Catalunya amb una plataforma comuna pels municipis catalans i que recull molta informació estructurada d'acord a les demandes de la Llei de la Transparència. En alguns casos, la informació d'aquest web es duplica amb la primera i pot crear certa confusió a les persones usuàries.

Apart encara hi ha un tercer web que acull l'OAC virtual que agrupa el sistema de tràmitació on-line i una incipient carpeta ciutadana.  El sistema de comunicació digital municipal encara es complementa amb altres webs com és el cas de la de turisme Visita Arenys i altres microwebs, aquestes vinculades al domini principal. Més enllà dels espais web hi ha els diversos perfils a les principals xarxes socials que l'any passat s'ha incrementat amb l'ús de Teelegram i alguns perfils específics de serveis. Tots els perfils oficials  es poden veure a l'avís legal. També cal destacar que el maig de 2020 es va posar en marxa una nova app per smartphones amb un sistema de comunicació amb avisos i notificacions directes als departaments. 

L'avaluació d'Infoparticipa

Resultats Infoparticipa Arenys de Mar 2021

Resultats Infoparticipa Arenys de Mar 2021

Fitxer: Mapa_InfoParticipa_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 88.65 kB

Aquest és el document dels paràmetres avaluats per l'enquesta. En alguns casos que no s'han puntuat aquest contingut ,realment, és visible al web, malgrat que potser no hagi estat observada durant la recerca o potser no és el lloc correcte o la informació és insuficient segons el criteris d'avaluació. Recollim alguns d'aquests punts no avaluats però que des de l'Àrea de Comunicació es considera que tenen enllaços o continguts prou rellevants.

PUNT 13: Competències i el calendari de treball del Ple i la Junta de Govern

PUNT 26: Compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i/o nivelld’endeutament (Fitxa pressupost)

PUNT 28: Relació de llocs de treball (Publicada a Govern Obert i també amb la documentació del Pressupost)

PUNT 36: Campanyes Publicitàries (Govern Obert: cost i detall)

PUNT 38: Notícies sobre la gestió de Govern. Es publiquen els Precs i preguntes i altres intervencions ple.  Opció detallada videoactes.

PUNT 39: Notícies del Ple (En funció de l'ordre del dia i la importància dels acords: exemple darrer ple)

PUNT 46/47: Instruments participació i resultats de consultes (Regidoria Participació/Decidim!)

PUNT 48: Carta de Serveis i els compromisos davant la ciutadania (Codi ètic)

Publicat l'11 de maig de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^