Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Setmana Europea de la Prevenció de ResidusDel 20 al 28 de novembre és la setmana europea en prevenció de residus. En cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus.

L’enfoc temàtic de la convocatòria d'enguany se centra en el binomi 'comunitats circulars, comunitats sostenible'. La idea és inspirar noves accions per canviar l’hàbit de consum i productiu de la societat, i apel·lar a la responsabilitat compartida que hi ha darrere de la prevenció de residus i el paper important que tenim totes les persones i comunitats locals per a reduir la seva generació.

Les comunitats circulars

Són diverses les estratègies que podem adoptar envers la prevenció de residus. No obstant, en aquest procés la col·laboració entre ciutadans és clau, és per això que aquest any la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ens repta a actuar junts per a donar forma a comunitats circulars destinades a prevenir la generació de residus.

La promoció de l'economia circular i d'una societat amb zero emissions requerirà un canvi en els patrons de consum i producció el qual, va molt més allà de l'acció climàtica. Es tracta d'una transició ecològica completa que ha de ser dirigida i assumida com a pròpia per les comunitats si volem que tingui èxit. Es necessita un sentit de solidaritat i col·laboració entre els individus que creuen en una societat que deixa de produir residus i que actuen junts per a promoure una economia circular i aconseguir un desenvolupament sostenible, mantenint un bon equilibri entre els pilars ambientals, socials i econòmics subjacents.

Les comunitats petites, locals, justes, inclusives i circulars poden exercir un gran paper en l'impuls d'Europa cap a un futur sostenible.

Audiovisual interactiu 

Publicat el 19 de novembre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^