Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Retornen els miquelets del coronel Amill

aRENYS 1714

Els recreadors històrics de Miquelets de Catalunya retornen, aquest cap de setmana, a la platja d'Arenys després de mantenir aquesta activitat aturada els darrers 2 anys.  El Museu d'Arenys ha preparat, al vestíbul de l'edifici, la presentació de diversos elements del segle XVIII i ha fet aquesta publicació.

Les platges d'Arenys -fins a Sant Pol- va ser un dels punts destacats de la costa de llevant de Barcelona des d'on saltar el setge de la ciutat i proveïr-la durant el setge de 1714. Aquest cap de setmana retornen les Jornades de recreació històrica #arenys1714 que rememoren els fets que van passar a Arenys de Mar i el nostre litoral durant els darrers mesos de la Guerra de Successió.

Des de 2014, arran de la commemoració del Tricentenari, se celebren, per aquestes dates, activitats de de recreació històrica amb l'associació Miquelets de Catalunya i la participació de les embarcacions tradicionals del Moll d'Arenys. Des de la celebració del Tricentenari (vídeo) s'havia mantingut aquestes jornades de recreació només interrumpudes per la pandèmia.

L'arribada del Diputat militar, l'agost de 2013, un combat naval amb un galera davant de la Riera contra la Torre de Mar o diversos desembarcaments del Coronel Amill, arribat des de Barcelona fins la platja del Portinyol (el port petit) són alguns dels fets històrics documentats, de component nàutic, que es van produir durant els mesos de guerra ultrança de 1713 i 1714.

Aquests fets, són els que reviuen els recreadors de Miquelets de Catalunya en les trobades periòdiques que se celebren a la Platja d'Arenys. Aquest cap de setmana hi seran, des del dissabte fins a migdia de diumenge, al campament situat al capdevall la Riera. Hi ha també programdes activitats, que en forma d'entrada de les tropes a la vila es produiran el migdia de dissabte (decomís d'un carro de llenya) o a la tarda (anada a l'esglesia de Santa Maria).

Activitats a la platja i pels carrers del nucli antic

Hi programades maniobres al campament i desembarcaments i combats la tarda de dissabte (19h) i diumenge (a partir de les 11h). Hi participarà també la unitat de cavalleria de Miquelets de Catalunya, el Regiment de Cavalleria de Sant Jordi, amb 4 cavalls.  La principal activitat es concentra al campament, al costat de la mateixa Riera, on durant 48 hores, es reprodueix la vida  quotidiana , des de l'instrucció militar a la cuina del camament.

Relacionat amb la celebració d'aquestes Jornades el proper dissabte, 14 de maig, visitarà el Port d'Arenys el falutx Sant Ramon, de l'associació Bricbarca. La tarda de dissabte, es podrà visitar al Moll de llevant del Port.

Publicat el 6 de maig de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^