Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El verol de sant Zenon serà protagonista de la Festa Major

Presentació programa Sant Zenon 22Sant Zenon 22 L'arenyenc Joan Miquel Badia i Gurí serà el pregoner de la Festa Major d'enguany. Aquest matí, l'alcaldessa, Annabel Moreno, i la regidora de Festes, Míriam Puig, han presentat, al Centre Cultural Calisay, el programa de festes de sant Zenon i han anunciat la voluntat de reconèixer la tasca de Joan Miquel Badia que, al llarg de més de quaranta anys, s'ha encarregat de portar el verol que duu la imatge de sant Zenon, durant les tradicionals completes i l'ofici.

"Una de les petites històries i tradicions que acompanyen la nostra Festa Major i que, enguany, se li ha volgut donar protagonisme i posar en relleu", ha explicat l'alcaldessa, Annabel Moreno, per il·lustrar el context de la imatge de la portada del programa i anunciar que Joan Miquel Badia farà el pregó d'inici de la Festa Major, divendres, 8 de juliol, a la Plaça de la Vila.

La regidora de Festes, Míriam Puig, ha destacat que aquesta Festa Major ha de ser la del retorn a la normalitat després de dos anys de pandèmia. Ha avançat tot el programa d'actes, destacant que hi ha una completa programació per a totes les edats. 

Una setmana abans d'iniciar la Festa Major s'ha presentat el cartell d'enguany, que també és la portada del programa i que, des d'aquest matí, s'ha començat a distribuir a les cases.

Un pom de verol

“Quan Arenys caminava amb passa incerta
confiant que estaríeu sempre alerta,
us escollí per guia i per Patró.
Ha conservat fidel vostre guiatge
i d'un pom de verol us fa homenatge
un cop cada any i us porta en processó”.

La darrera estrofa de l'himne de sant Zenon, lletra escrita per Joan Draper i música composta per Xavier Maimí, l'any 1943, fa menció del pom de verol que la vila ret, cada any, al Patró. Una ofrena que ens trasllada a la imatge d’un Arenys envoltat de vinyes, des dels turons arran de mar fins a dalt de Collsacreu. Els comparets, cada 9 de juliol, en feien ofrena al Sant quan tot just el raïm verolava.

Joan Miquel Badia ha fet públic el seu agraïment per haver estat escollit pregoner i ha avançat que reivindicarà en el seu pregó l'Arenys que va conèixer i viure de petit, dedicat al cultiu de la vinya i tota l'activitat que generava la verema i el vi. Una imatge d'una activitat agrícola, pràcticament despareguda, i que al Rial de la Serp s'ha intentat mantenir viva.

El programa d'actes es pot descarregar en una versió PDF i també consultar des del web municipal i l'app ArenysAPProp. 

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR (Descarregar PDF)

Fitxer Acrobat-PDF de (3.4MB)

Fitxer: SANTZENON2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 32
Mida: 3.4 MB

Publicat l'1 de juliol de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^