Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
“Les biblioteques públiques són espais de cohesió, i la primera porta d'accés a la cultura”, destaca la consellera de Cultura

Consellera a les ClarissesReunió entitatsConsellera a les Clarisses

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet, aquest dijous, una visita territorial al Maresme per conèixer de primera mà els principals projectes que s’estan desenvolupant en el teixit cultural i artístic de la comarca, i ha visitat equipaments culturals i patrimonials del Masnou, Teià i Arenys de Mar.  

A mitja tarda, la consellera Garriga i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, acompanyada de regidors i regidores municipals, han visitat l’edifici de les Clarisses  on s’ubicarà la futura biblioteca, que esdevindrà motor i eix d'una gran transformació de l'espai urbà.

La consellera Garriga ha celebrat aquesta aposta municipal per posar la cultura al centre i fer-la accesible als ciutadans, i ha destacat que aquest nou equipament suposarà obertura d’espais al municipi i de connexió amb la ciutadania. “Les biblioteques són la primera porta d’accés a la cultura. Són espais de cohesió, inclusius i segurs”, ha afegit. 

"Un nou espai per les lletres, obert, inclusiu, diàfan, verd i en diàleg constant amb la ciutadania"

L'obra de la nova biblioteca s'estructurarà sobre els murs de l'antic convent i proposa nous espais i diversos nivells, amb aules d'estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos, i també espais oberts (jardins), on generar activitat cultural. També acollirà el Centre Salvador Espriu i dedicarà un espai de consulta i treball als Fons d'autors locals, com Ferran de Pol, Fèlix Cucurull o Miquel i Vergés, entre d'altres. 

Abans d'anar a les Clarisses,  la consellera de Cultura ha  visitat al Museu d'Arenys l’exposició “Sant Roc. Aigua. Festa. Tradició” i li han presentat l'equip que l'ha comissariat. Tot seguit la directora del museu, Neus Ribas, li ha fet una visita al Museu de la Punta i a la sala principal la consellera ha signat al Llibre d'honor de l'Ajuntament d'Arenys.

La visita institucional ha acabat al Centre Cultural Calisay, on la conseller Garriga ha visitat Ràdio Arenys i tot seguit s’ha reunit amb representants del teixit cultural d’Arenys de Mar. La Consellera s'ha interessat per l'impacte de la pandèmia i el retorn a la normalitat de les associacions i entitats. Ha estat una sessió d'una hora i mitja de durada amb un intercanvi constant d'opinions i informació.

Més tard, des del seu perfil de Twitter, la consellera ha destacat la reunió amb les entitats i ha remarcat "El projecte de nova biblioteca de l’@ajarenys generarà un nou espai per les lletres, obert, inclusiu, diàfan, verd i en diàleg constant amb la ciutadania. Endavant!"

Publicat el 22 de juliol de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^