Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu d'Arenys inaugura una nova exposició dedicada a les dones científiques

expo museuLa mostra porta per títol (In)visibles i (O)cultes i el seu objectiu és recuperar de l’oblit dones científiques de tots els temps el nom de les quals ha passat desapercebut. S’inaugura aquest diumenge 10 de setembre a les 12h. L’exposició es pot visitar fins al 17 de desembre. És itinerant i ha estat produïda per la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya.

(In)visibles i (O)cultes és una exposició que rescata de l’oblit 24 dones científiques de tots els temps i tots els continents, des de l’antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, les quals han estat, per raó de gènere, silenciades, apartades o directament esborrades de la història de la ciència. Totes elles han hagut d’esperar molts anys o segles per recuperar la veu, gràcies a un revisionisme històric amb perspectiva de gènere que es va iniciar a la segona meitat del segle XX, i que ha agafat un impuls imparable ja entrat el segle XXI. 

Entre aquests 24 dones, també es presentarà una dona de ciència contemporània i del territori que, en el cas d’Arenys de Mar, serà l’enginyera veïna d’Arenys de Munt, Laura Artigas. 

Laura ArtigasLaura Artigas (Arenys de Munt, 1995) treballa al departament de sistemes de navegació d’Airbus. Va estudiar l’enginyeria a la Universitat Politècnica de Catalunya i va cursar l’últim any al Canadà, a Mont-real. La relació entre dones i homes a les seves classes era d’un 25% noies contra un 75% de dones. Aquesta és una de les raons per les quals la Laura, des de la seva posició, vol animar i ser imatge visible per a totes les noies que com ella es volen dedicar a la ciència. 

Laura Artigas explica que no va trobar referents femenins dins del camp científic-tecnològic més enllà de la Marie Curie que apareixia als llibres de Batxillerat i la ESO. Ara que treballa envoltada d’altres dones científiques, volen ser el mirall per a moltes nenes que al segle XXI es plantegin què volen ser quan siguin grans.

Els seus objectius a mig termini i el seu desig és treballar des de l’aeronàutica en la sostenibilitat del planeta i del medi ambient i posa com exemple la feina que s´està començant a fer en un futur avió propulsat per hidrogen.

 

Publicat el 7 de setembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^