Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Alcalde centra el discurs de la Diada en la defensa del català

11 SetembreEl descens en l’ús del català i la importància de preservar-lo davant la preocupació pel seu desús, especialment entre els joves, ha centrat el discurs que ha pronunciat l’Alcalde, Estanis Fors, durant l’acte central de la Diada Nacional de Catalunya a Arenys. Fors ha fet referència a la lingüista Carme Junyent, que ens ha deixat recentment, qui va dedicar gran part de la seva carrera a defensar el català i altres llengües minoritàries i alertava sobre els perills de desaparició de la nostra llengua si no hi havia un canvi de comportament dels parlants.

A més, també s’ha fet esment a l’escriptor Salvador Espriu, coincidint amb el desè aniversari de la celebració de l’Any Espriu, del qual Arenys en va ser clar protagonista durant institucional del Parlament i lliurar la senyera que es va hissar al Parc de la Ciutadella de Barcelona. 

L’Alcalde també ha mostrat al solidaritat amb el poble marroquí després de tràgic terratrèmol al Marroc. De fet, l’acte ha començat amb un minut de silenci com a mostra de condol. També s’ha mostrat el condol per les víctimes de l’atropellament d’un tren ahir a Montmeló. 

Més de 30 entitats, entre associacions, col·lectius, partits polítics i centres d’ensenyament han participat de l’Ofrena a la Senyera. L’acte ha comptat amb l’acompanyament del violoncel·lista arenyenc Joan Palet i el Ball de l’Homenatge amb el Patronat de Sant Roc i la col·laboració de l’Esbart Maragall acompanyats del músic Albert Nardi a l’acordió. 

Publicat l'11 de setembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^