Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Cultura>Teatre Principal
Botó que mostra/amaga menú lateral
TEATRE PRINCIPAL

Podeu consultar aquí la programació del Teatre Principal

El teatre municipal d'Arenys de Mar
 
Sala

El Teatre Principal es va reinaugurar el 7 de juliol de 2005, en el marc de les festes de Sant Zenon, prop de sis anys després d'haver tancat les portes per motius de seguretat. L'estrena d'aquest nou espai escènic municipal ha estat possible gràcies a la cessió de la Societat Coral l´Esperança a l´Ajuntament d´Arenys de Mar, que es va fer efectiva l'octubre de 2002. El teatre ha estat completament rehabilitat. Del vell equipament, pràcticament no en queda res. Per a la inauguració, es va posar damunt l'escenari l'obra Un repente de comèdia, un recosit de comèdies del dramaturg arenyenc Josep M. Arnau, que fa un 150 anys ja es van representar en el mateix espai. Al vestíbul, es pot veure la placa commemorativa, que diu així:

TEATRE PRINCIPAL D'ARENYS DE MAR
INAUGURAT L´ANY 1828
I EL MÉS ANTIC DELS EXISTENTS A CATALUNYA,
INCORPORAT AL PATRIMONI DE LA VILA
PER CESSIÓ DE LA SOCIETAT CORAL L'ESPERANÇA,
I RESTAURAT PER L'IL·LM. AJUNTAMENT.
HA REPRÈS LA SEVA ACTIVITAT CULTURAL.
EL DIA 7 DE JULIOL DE 2005


De la cessió a l'estrena

Les obres de rehabilitació han suposat un autèntica renovació de l'edifici. De fet, tot va anar a terra a excepció de la façana, ara totalment rehabilitada. Les van adjudicar el mes d'octubre del 2002 a l'empresa Juanes SA. El pas previ a l'inici de l'actuació es va fer mesos abans quan la Societat Coral L'Esperança i l'Ajuntament d'Arenys de Mar van signar les escriptures de cessió de l'equipament.

El Teatre Principal va tancar les portes l'octubre de 1999, després de constatar que l'estructura de la teulada no reunia les condicions de seguretat necessàries. Va ser aleshores quan l'entitat va apostar per un futur teatre municipal. Des d'aleshores, entitat i consistori han recorregut un llarg camí. Després d'aquest temps, totes dues parts es mostren satisfetes, conscients que és un moment històric, i s'agraeixen mútuament la dedicació perquè la reobertura del Teatre sigui avui una realitat.

Més informació:

La rehabilitació, pas a pas.

Foto: David Castañeda

Dades de l'àmbit

Teatre Principal d'Arenys de Mar
Carrer de l'Església, 45-47
08350 Arenys de Mar

Telèfon 937921183

Destaquem
 
^