Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Cultura>Cementiri d'Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CEMENTIRI D'ARENYS DE MAR

vistes al mar des del cementiri de Sinera. Foto Enric PeraAl capdamunt del Turó de la Pietat, a ponent de la població, hi ha el cementiri d'Arenys. És un exemple característic dels cementiris mariners mediterranis. Salvador Espriu va convertir-lo en mite literari amb l'obra poètica Cementiri de Sinera.

A l´interior hi ha alguns treballs escultòrics de notable bellesa,  obra  d'artistes  modernistes de renom com Josep Llimona i Venanci Vallmitjana.

La vista des del cementiri és esplèndida i s'hi poden veure els principals elements i símbols de la geografia arenyenca. A ponent, la silueta de la Torre dels Encantats, vigilant els límits entre els bisbats de Girona i Barcelona. Més a l'interior contemplen l'escena els omnipresents Tres Turons. La vista cap a llevant l'acapara el port, on destaca l'antic edifici del Montcalvari. Un cop d'ull, des d'aquesta balconada privilegiada ens permet identificar l'església de Santa Maria, els diversos convents d'ordes religiosos, el casalot neoclàssic donat pel fill de la vila Josep Xifré i a l'horitzó, amunt, la gran massa muntanyosa del Montnegre.

Cementiri a les fosques (projecte de l'AFA):

 
 

Si ho desitgeu, aquí teniu disponible l'itinerari Salvador Espriu.

 Detall d'una escultura de Josep Llimona, al cementiri d'Arenys. Foto Enric Pera

 

Dades de l'àmbit

Cementiri d'Arenys

Camí de la Pietat, s/núm.

Horari:

D'octubre a febrer: de 8 a 17.30 h. De març a setembre: de 8 a 19 h

Administració: Ajuntament d'Arenys 93 795 99 00

Destaquem
 
^