Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Comencen les obres a la Riera d'Arenys

Les obres d'urbanització de la Riera d'Arenys han començat avui, 22 de març de 2010. Recordeu que podreu seguir les obres des d'aquest

espai

del web municipal.

Treballs de senyalització

El trànsit i estacionament de vehicles

Els primers treballs han estat els de senyalització del trànsit i posada en marxa de la Riera com a vial d'un sol sentit de circulació en sentit pujada. Al llarg de la setmana anterior es va senyalitzar aquest canvi i es van col·locar els avisos corresponents perquè els vehicles no aparquessin a la zona afectada des d'avui a les 6 del matí. També es van col·locar cartells a les escoles d'Arenys per avisar aquelles persones que accedeixen als centres escolars amb vehicle d'aquest canvi, ja que el rial de Sa Clavella és un camí molt utilitzar per arribar a les escoles arenyenques en cotxe.

La previsió

Al llarg del dia d'avui està previst continuar amb tot el treball de senyalització, col·locació de tanques protectores de l'obra, tancament de les zones d'àmbit de l'obra, col·locació de casetes i material, etc.

Ja a partir de dimarts, està previst començar amb el desmuntatge de les lloses, que es trauran una per una i que es guardaran per col·locar en la nova urbanització. Les que no estigui previst d'utilitzar, s'emmagatzemaran en un local municipal, a l'espera de poder ser utlitzades en el futur.

A partir de dimecres, està previst que estigui tot tancat i que comencin els dos equips d'obra, un al davant de l'Ajuntament i l'altra a partir del carrer de les Margarides en amunt. La zona de la terrassa del bar restaurant Mac Dover quedarà oberta fins a passades les festes de Setmana Santa.

Arbre a la cruïlla amb Bisbe CatalàEls arbres de la Riera

El projecte d'urbanització de la Riera ha tingut en especial compte els plàtans de la Riera, en tant que arbreda monumental de la població. Per aquesta raó, el projecte ha tingut en compte l'estudi sobre l'arbreda de la Riera, elaborat per Eliseu Guillamon i presentat l'any 2008. De l'estudi es desprèn que en el tram afectat per l'obra hi ha un arbre que cal enretirar-se, ja que està en molt mal estat i podria caure. Es tracta del que hi ha a la cruïlla amb Bisbe Català, la Perera, just al davant de l'establiment Can Badosa. Aquest exemplar serà reemplaçat immediatament per un que estigui en bon estat.

El semàfor de la placetaLa plaça de l'Església i el seu entorn

La zona d'esbarjo per a les persones que hi ha a la llera de la Riera, just al davant de la plaça de l'Església, desapareixerà en part mentre durin les obres de la Riera, ja que el carril de circulació per a vehicles cal que envaeixi part d'aquest espai. Un altre dels canvis que hi haurà a la zona serà la desaparició del semàfor.
La desaparició de part de l'espai d'esbarjo de la placeta comportarà alguns canvis d'ubicació en actes que tradicionalment s'han celebrat en aquesta zona, com serà el cas de la diada de Sant Jordi, que aquest any, i amb motiu de les obres, es traslladarà a la mateixa Riera, però al davant del Centre Cultural Calisay.

Altres serveis

Les bústies de Correus que hi havia a la zona afectada per l'obra s'han traslladat a la mateixa altura de la Riera, però s'han canviat de banda, és a dir, a la banda de ponent.

Pel que fa a les casetes de venda de loteria d'ONCE, ja s'han traslladat a altres zones de la població, tot i que els venedors i venedores poden decidir quedar-se al mateix lloc, però a l'aire lliure, si així ho creuen oportú. Les casetes estan situades, provisionalment, a la Riera, més amunt de l'Edifici Xifré.

Pel que fa a les cabines telefòniques, només hi ha un aparell afectat en aquest tram d'obra, concretament davant de la plaça del Mercat. En aquest cas, la cabina queda inutilitzada fins que s'acabi el tram d'obra.

Publicat el 22 de març de 2010
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^