Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els secrets del poblat ibèric de la Torre dels Encantats, al Calisay
El Museu organitza una interessant exposició, que es podrà visitar del 3 al 26 de setembre, i també una conferència, visites guiades i teatre de titelles

El Museu d'Arenys de Mar presenta l'exposició El poblat ibèric de la Torre dels Encantats. Es tracta d'una mostra de les troballes del poblat ibèric de la Torre dels Encantats d'Arenys de Mar. Aquest jaciment situat damunt d'un turó es va desenvolupar des de mitjan segle V aC fins a mitjan segle I aC. Aquestes troballes no s'han pogut contemplar des dels anys 60 quan es va tancar el Museu Fidel Fita d'Arenys de Mar. El poblat ibèric de la Torre dels Encantats es podrà veure a la sala d'exposicions del Centre Cultural El Calisay, a partir del 3 de setembre (20 h) i fins el 26 de setembre de 2004. Els horaris de visita són els divendres, de 18 a 21 h, i els dissabtes i diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 21h. La mostra l'organitza el Museu d'Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. La imatge, de Jordi Montlló, és un fragment de ceràmica àtica de figures roges trobada a la Torre dels Encantats.


A més de visitar l'exposició, el Museu d'Arenys de Mar i la regidoria de Cultura proposen assistir a la conferència El futur del conjunt monumental de la Torre dels Encantats, que anirà  a càrrec de l'arqueòleg Joan Francès. Aquest especialista parlarà del projecte per a la revalorització de l'espai de la Torre dels Encantats per la seva importància històrica i medioambiental. La conferència tindrà lloc a la sala Noble del Calisay (Riera Pare Fita, 31), el 3 de setembre 2004, a les 19 hores.

Una altra activitat per aprofundir en l'exposició El poblat ibèric de la Torre dels Encantats és assistir a les visites guiades a càrrec de Ramon Bruguera, arqueòleg i comissari de l'exposició. Les inscripcions s'han de realitzar al Museu Marès de la Punta (carrer de l'Església, 43) del 31 d'agost al 3 de setembre, en horari de matí, d'11 a 13 h, o de tarda, de 18 a 20 h. Aquesta activitat està inclosa dins les Jornades Europees de Patrimoni, que organitza el Museu d'Història de Catalunya. El punt de trobada és al Calisay, els dies 4 de setembre, a les 18 i les 19 h, i 5 de setembre, a les 12 i les 18 h.

A més, es proposa gaudir amb el teatre de titelles de la companyia l'Estenedor, amb l'espectacle Per Iupiter, que inclou quatre històries sobre el món romà: El vaixell de vi, La font calda, La Venus del peristil i La nova moneda. Les representacions es faran al Calisay, els dies 25 i 26 de setembre, a les 18 hores. El preu de l'entrada és de 4 euros. De l'organització se'n fa càrrec el Museu d'Arenys de Mar, la Regidoria de Cultura i l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Publicat el 23 d'agost de 2004
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^