Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Presentació: Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu
"Jo m'he sentit, em sento i em sentiré sempre, fins a la meva mort corporal, arenyenc”. Amb aquestes paraules, Espriu expressava contundentment la seva vinculació amb la vila d'Arenys de Mar. Malgrat no haver-hi nascut, tots els seus avantpassats eren arenyencs, i ell, fascinat pel paisatge, per la història i tradicions, per la seva gent, converteix aquesta població en un dels grans mites literaris, Sinera, símbol del paradís perdut.

Arran del seu nomenament com a Fill Adoptiu de la vila d´Arenys, l'any 1980, es comença a gestar el projecte de creació d´un fons documental monogràfic entorn de l´obra i la figura de Salvador Espriu, amb l´objectiu de contribuir a la difusió i promoció del seu llegat literari. Aquesta iniciativa es concreta amb la constitució l´any 1987 del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, Organisme Autònom Local de l'Ajuntament d´Arenys de Mar.

El Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu està regit per un Patronat presidit per l´alcalde d´Arenys i integrat per representants de l´Ajuntament d´Arenys de Mar, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la família de Salvador Espriu, i dos membres més de reconegut prestigi, coneixedors de l´obra i la personalitat de Salvador Espriu.

Al llarg dels anys i en la mesura de les seves possibilitats, el Centre ha anat complint, amb una labor pacient i constant, amb els objectius fixats, fins a convertir-se en un punt de referència obligat per a tots aquells que estiguin interessats en aproximar-se o aprofundir en el coneixement de Salvador Espriu.

Publicat el 3 de novembre de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^