Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTíCIES
Presenten el llibre Cristòfor Colom. Príncep de Catalunya de Jordi Bilbeny
Dijous 9 de març, a les 12 hores, al Museu d'Història de Catalunya
El pròxim 9 de març, a les 12.00 hores, el Museu d'Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, 3. Palau de Mar) serà escenari de la roda de premsa de presentació del llibre Cristòfor Colom. Príncep de Catalunya, de l'arenyenc Jordi Bilbeny i que ha editat Proa. En aquest treball, Bilbeny vol demostrar després d'anys d'estudi i d'investigació la catalanitat del descobridor d'Amèrica. L'arenyenc afirma que Cristòfor Colom era un personatge de la noblesa barcelonina vinculat a la casa reial catalana. La presentació comptarà amb la participació del director del Museu d'Història de Catalunya, Jaume Sobrequés; del president de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, Carles Camps; del director d'Edicions Proa, isidor Cònsul, i de l'autor, Jordi Bilbeny. El llibre té 440 pàgines i el preu de venda serà de 21 €.

L'obra

"Qui era Cristòfor Colom? Què en sabem de la seva vida i dels seus orígens? La versió més divulgada ens diu que Colom era un llaner genovès, sorgit de les fondàries del misteri, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, que va ser nomenat pels Reis Catòlics, amb l'acceptació de la cort i la conformitat de lleis i d'institucions, virrei, almirall, governador i capità general del nou regne de les Índies. Però, és concebible que un estranger plebeu i analfabet rebés uns títols reservats només als membres de la casa reial? Cinc-cents anys després de la mort de Cristòfor Colom, l'historiador Jordi Bilbeny culmina les seves exhaustives investigacions i concreta la figura del descobridor d'Amèrica en un Colom de la noblesa barcelonina, d'una família de tradició de mercaders i navegants, diputat, governador, militar, corsari, membre del Consell d'Estat, amb un germà que era president de la Generalitat i un altre que pertanyia a l'Església, amb escut d'armes, seguidor de la causa del conestable de Portugal i de Renat d'Anjou, en tant que reis de Catalunya. Addicte, per tant, al casal d'Urgell i a la seva descendència portuguesa. Un personatge noble vinculat a la casa reial: un Colom príncep de Catalunya. "

L'autor

Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és membre de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya. Ha publicat Brevíssima relació de la destrucció de la història (1998), La descoberta catalana d'Amèrica (1999) i Totes les preguntes sobre Cristòfor Colom. David Bassa entrevista Jordi Bilbeny (2001), a més de nombrosos articles sobre aspectes molt diversos de la catalanitat de la descoberta d'Amèrica i la seva adulteració premeditada.


Per a més informació

Xavier Gafarot
Àrea de Comunicació
Grup Enciclopèdia Catalana
93 412 00 30

Publicat el 7 de març de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^