Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Manel Pou comença la seva tasca com a defensor del ciutadà
Façana del Centre Cultural Calisay


Arenys de Mar ja té defensor del ciutadà. Avui, dimecres 16 de gener, comença la seva tasca Manel Pou i Escolán, el primer síndic de la població. Cada dimecres, de 10 a 2/4 de 2 i de 5 a 7 de la tarda, el defensor treballarà des de la seva oficina a l'edifici del Centre Cultural Calisay, al segon pis de l'edifici. Totes aquelles persones que necessitin posar-se en contacte amb ell poden fer-ho qualsevol dia a través del telèfon 667 182 534.

Aquest és l'espai del web on es podrà trobar tota la informació relacionada amb la tasca que Manel Pou i Escolán farà a partir d'aquesta mateixa setmana.

El ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups, municipals, el nomenament de Manel Pou i Escolán com el primer síndic de greuges o defensor del ciutadà que Arenys de Mar tindrà. D'aquesta manera, la vila aconsegueix posar en marxa una institució que ha de vetllar pels drets de la població en relació amb l'actuació de l'administració municipal i dels organisme administratius que en depenen.

A partir d'ara, doncs, Manel Pou atendrà totes aquelles persones que necessitin denunciar alguna situació en la qual s'hagin trobat desateses. Retards, errors o arbitrarietats, tractge indegut o motivació insuficient en les resolucions per part de l'Ajuntament poden ser motiu de visita al defensor. En definitiva, es tracta de garantir l'exercici legítim dels drets constitucionals de tothom.

El defensor, quan accepta estudiar un cas, acaba fent recomanacions, suggeriments, peticions o recordatoris, i fins i tot pot proposar fórmules de conciliació entre les parts. Ha d'actuar amb el màxim de reserva i discreció. L'Ajuntament, per la seva banda, té l'obligació de donar caràcter urgent a les comunicacions del defensor, i ha de posar tots els mitjans al seu abast perquè pugui fer la seva feina.

Les actuacions del defensor són gratuïtes.

Manel Pou i Escolán

Nascut al carrer de l'Església l'any 1949, Manel Pou sempre ha estat vinculat a la vida social arenyenca. Coneix de prop els principals problemes de la població, les necessitats que té, la manea de ser dels arenyencs, les festes i tradicions, i tot el que fa referència a Arenys.
La seva vida laboral també ha transcorregut a la població, sempre dedicat a la venda de materials per a la construcció.
De ben petit va començar la seva relació amb la Parròquia de Santa Maria, fent d'escolanet. Des d'aleshores, mai més s'ha desvinculat i ha arribat a ser en dues ocasions president del Consell Pastoral. Va formar part de l'escoltisme, primer com a monitor dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya i, més tard, com a cap d'agrupament. Precisament va ser una de les persones que va rebatejar l'agrupament amb l'actual nom de Flos i Calcat, en honor al pedagog arenyenc.
Durant l'època en què els seus fills, en Jordi i en Llorenç, van anar a l'escola -a l'escola Cassà- va ser membre i president de l'APA del col·legi. I sempre es va implicar en les entitats i organitzacions de les quals els seus fills formaven part. De més jove, havia jugat a futbol amb l'Arenys i, porteiroment, amb la Unió Esportiva Arenyenca.
Actualment, és membre de Càritas i col·laborador de la Comunitat de Frares Caputxins d'Arenys de Mar.
Prova de què es tracta d'una persona accessible i coneguda per molta gent és que, des que es va conèixer el seu nomenament, han estat moltes les persones que l'han aturat pel carrer per felicitar-lo per la nova etapa que ara comença. Políticament, mai no ha estat relacionat amb cap partit polític en particular.
Un cop ja nomenat defensor del ciutadà ha reconegut sentir-se orgullós d'haver estat triat per dur a terme aquesta tasca i que l'elecció s'hagi fet amb el consens de totes les formacions polítiques amb representació municipal.
Manel Pou i Escolán és casat, té dos fills i dues nétes, la Rita i la Lola.

Publicat el 15 de gener de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^