Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NOT═CIES
Arenys de Mar, una hist˛ria. Una nova sala d┤exposiciˇ permanent del Museu d┤Arenys de Mar
banner expo museu

Coincidint amb la clausura dels actes de la festivitat de Sant Zenon, diumenge 13, es culminarà un projecte que fa anys que el Museu d´Arenys de Mar anhelava i s´inaugurarà la nova exposició permanent sobre la història d´Arenys.

Arenys de Mar, una història suposa la recuperació d´una part del Fons Fidel Fita per al públic local i per als visitants que s´acostin a la nostra vil•la i oferir un nou recurs per al coneixement de la història de la nostra vila a les noves generacions.

El Fons Fidel Fita és una mostra de la història i el patrimoni local antigament exposat al museu del mateix nom, però que fa molts anys que està emmagatzemat per problemes d´espai. Aquest fons compta amb peces d´arqueologia, com les del poblat ibèric de la Torre dels Encantats, o la vil·la romana de Valldemaria, també amb una mostra nàutica de gran valor històric, ja que es tracta d'un conjunt de peces dels segles XVIII-XIX. També hi ha peces de rajola catalana dels segles XVII-XIX, rellotges domèstics catalans realitzats per la família Roca, peces de tradicions locals, i conjunt d'imatgeria religiosa dels segles XIV-XIX.

La nova exposició, que s´ubicarà a l´antiga capella de l´Hospital de Sant Jaume (actualment el Museu Marès), estarà dividida en set blocs temàtics en cadascun dels quals es mostraran les peces més emblemàtiques, uns àmbits que parlaran del present i el passat d´Arenys de Mar. L´exposició donarà cabuda als primers pobladors de la vila, a la relació del poble amb el mar, als episodis bèl·lics que ha viscut, a la indústria i als personatges il·lustres que Arenys de Mar a vist néixer o créixer.

Així, a partir d´aquest mes de juliol, Arenys de Mar comptarà amb un nou espai on poder gaudir del patrimoni de la població i que permetrà que vilatans i vilatanes coneguin una mica més bé la història d'Arenys de Mar.

Inauguració:
Dia: 13 de juliol
Hora: 12 del migdia
Lloc: Antiga capella de l'hospital de Sant Jaume (actual Museu Marès de la Punta)

Publicat el 4 de juliol de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^