Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar recicla!
Arriba la recollida selectiva porta a porta al nucli antic i diverses urbanitzacions d'Arenys de Mar

El 31 de gener de 2011 Arenys de Mar engega el sistema de recollida selectiva porta a porta a la zona del nucli antic i a diverses urbanitzacions del municipi, en el marc de la campanya “Arenys de Mar recicla!”.

Aquest nou sistema de recollida dels residus permet, per una banda, la introducció de la recollida de la fracció orgànica al nucli antic, zona on fins ara no es feia, i per altra banda, l'assoliment d'un elevat percentatge de recollida i reciclatge d´altres residus com el paper i cartró, els envasos lleugers i el vidre.

Per explicar aquests canvis amb més detall, a partir del 18 de gener els vilatans i vilatanes d'Arenys de Mar rebran una visita al seu domicili per part d´un equip d´educadors/es ambientals de l´Ajuntament, que informaran sobre el nou sistema de recollida selectiva porta a porta i lliuraran, de forma gratuïta, el material bàsic per a la recollida de la matèria orgànica: un cubell de 10 litres i 2 paquets de bosses compostables.

A més, es distribuirà material informatiu del conjunt de la recollida selectiva: un magnèticper la nevera i un calendaride l´any 2011.

Cubell reixat bosses i magnèticPortada calendari gran

Reforç de la recollida de matèria orgànica a les urbanitzacions i àrees de baixa densitat

Paral·lelament, entre els mesos de gener i el febrer es visitaran als ciutadans de les urbanitzacions i àrees de baixa densitat que al gener del 2010 van iniciar la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Aquesta visita té com a objectiu recollir les impressions i suggeriments de la ciutadania per valorar els resultats de la campanya d´implantació de la matèria orgànica, així com informar i encoratjar a aquells ciutadans que tinguin dubtes.

En aquesta visita es reparteix un magnèticinformatiu i un paquet de 20 bosses compostables.

Què és i per què es fa?

La recollida selectiva domiciliària consisteix en la recollida segregada de les fraccions de residus generades al domicilis particulars.

Les diferents fraccions de recollida són:

Com es fa la recollida?

Al municipi d´Arenys de Mar coexisteixen dos model de recollida selectiva de residus, per una banda, el model convencional de recollida mitjançant contenidors (model àrea vorera), i per altra banda, el model de recollida porta a porta.

Model àrea vorera

Existeixen dos models diferents de contenidors; els contenidors de superfície i els contenidors soterrats. A Arenys de Mar podem trobar d'ambdós tipus, encara que hi predominen els primers.

Els usuaris han de dipositar els residus degudament seleccionats als contenidors ubicats a la via pública, entre les 20 i les 22 h.

Model porta a porta

Els usuaris han de dipositar els residus de forma separada al portal de casa, uns dies determinats, entre les 20 i les 22h.

El calendari de recollida de residus porta a porta a Arenys de Mar és el següent:

Horari de recollida PaP
Tal i com mostra el calendari, les fraccions recollides porta a porta a Arenys de Mar són: la Matèria orgànica, el Paper/cartró, els Envasos lleugers i la Resta. En el cas dels bolquers i excrements, aquests formarien part de la fracció resta, tanmateix, són recollits de forma diària per raons d'higiene. D'aquesta manera, es poden treure cada dia degudament identificats amb l'adhesiu que es facilita des de l'Ajuntament.

En el cas en que un dia es dipositi una fracció de residu que no pertoca, el servei de recollida no se'n farà càrrec de la bossa i es deixarà al carrer amb un adhesiu, tot indicant el motiu pel qual no s´ha efectuat la recollida.

Per altra banda, cal remarcar que la fracció vidre es continua recollint mitjançant els contenidors verds del carrer.

Publicat el 19 de gener de 2011
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^