Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Gran acollida de l'exposició de Forcano al Calisay
Una cinquantena de persones van assistir dissabte a la inauguració de l'exposició "Eugeni Forcano. Fotografies 1960-1996", moltes d'elles provinents d'altres municipis, en la que es va obsequiar al fotògraf amb una almorratxa.

forcano3L'acte va comptar amb una nodrida representació institucional. L'alcalde de Canet, Jesús Marín, va destacar l'impacte de les imatges d'Eugeni Forcano i va recomanar a tothom una visita al museu de Canet per veure'n més exemplars.
 
L'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, va posar de relleu que aquesta és una de les millors exposicions que s'ha celebrat a l'edifici del Calisay i va destacar que, en època de crisi, els ajuntaments veïns haurien de mancomunar no només serveis sinó també cultura. Fors va posar l'exemple de Canet, amb el modernisme de Domènech i Muntaner, i d'Arenys, amb el modernisme de les puntes, que podrien tirar endavant algun projecte en comú.
 
forcano2D'altra banda, la regidora de Cultura Susanna Mir va posar en valor no només l'obra de Forcano, sinó també la seva persona i la seva humanitat, que transmet a les imatges que es poden visitar fins el 25 de març a la sala d'exposicions del C.C. Calisay.
 
També l'AFA, per veu de Xavi Salbanyà, va dir que havia valgut la pena esperar quasi set anys per tirar endavant una exposició com aquesta, tot reconeixent la figura de Forcano com la de mestre de molts fotògrafs aficionats.
 
Finalment, Eugeni Forcano va definir la fotografia com a un sentiment. Va agrair a Canet i Arenys el suport que li han donat i va parlar també dels experiments que ha fet amb la llum i que l'han portat a assolir uns resultats únics. Es tracta d'una experimentació formal i tècnica que ha desenvolupat en els últims anys i que es pot contemplar en aquesta exposició gràcies a dues imatges que contrasten amb el blanc i negre de la resta.

Publicat el 6 de març de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^