Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La nova guia de recursos de les Biblioteques Municipals del Maresme es posa en circulació

El Maresme: gent de terra, gent de mar. Aquest és el títol de la nova guia de recursos que han editat conjuntament totes les Biblioteques Públiques del Maresme i que es podrà trobar tant a la parada de la Biblioteca el dia de Sant Jordi com a la mateixa Biblioteca.

Enguany la publicació recupera les grans activitats econòmiques històriques de la comarca: la pesca i l´agricultura. Un tema comú que es pot assaborir des de múltiples matisos i mirades gràcies a l´aportació de cada poble.

Així, es pot aprendre com Arenys de Mar, a través del text d´Hug Palou, director de l´Arxiu Municipal, va aprofitar la gran tempesta de la nit de cap d´any de 1911 per reivindicar i aconseguir un port.

La guia destaca també, entre altres, la importància de la cirera d´en Roca a Arenys de Munt, el pas de secà a regadiu a Premià de Dalt o com la gent de Mataró aprofitava la sortida al mar per exportar manufactures. A les darreres pàgines hi ha una bibliografia específica de cada població i una de tota la comarca, per a qui vulgui aprofundir en el tema.

Com és habitual la presentació gràfica és atractiva, de forma allargada i pàgines unides amb espiral, cada text va acompanyat d´una fotografia que, si es retalla, es converteix en postal.

Publicat el 23 d'abril de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^