Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
BIBLIOTECA P. FIDEL FITA
Fons Salvador Espriu

Logo Any EspriuLa col·lecció Salvador Espriu és un dels fons destacables de la Col·lecció Local de la Biblioteca. És també un material on els investigadors o interessats en conèixer la figura de l'escriptor hi poden trobar recursos de gran utilitat.

El fons disposa de les obres de l'autor per a consulta o préstec, on hi destaca un exemplar d'Israel, la primera obra que va publicar de ben jove en castellà, amb dues dedicatòries escrites en èpoques diferents i molt curioses. També s'hi poden trobar totes les obres escrites sobre la seva figura, així com un recull d'articles i retalls de premsa on es fa referència a l'autor. La Biblioteca disposa també d'un material audiovisual divers que completa el fons.

Cal destacar altres tipus de documents relacionats amb Salvador Espriu com és el manuscrit de l'obra Cementiri de Sinera que va dedicar a Esyllt T. Lawrence, que forma part del fons Ferran de Pol. A més en eldietari de la Biblioteca s'hi recull el procés i l'estada que l'escriptor va fer a la biblioteca l'any 1965, on hi va fer una lectura de l'obra Llibre de Sinera, i el llibre d'honor de l'equipament, on l'autor i va escriure una dedicatòria firmada.

Finalment també s'ha de tenir en compte la correspondència que Salvador Espriu va creuar amb els dos autors arenyencs Fèlix Cucurull i Lluís Ferran de Pol, on aquests comenten fets relacionats amb les seves obres, actes socials i literaris de l'època i relacions familiars, en el cas de Ferran de Pol, emmarcades dins dels fons personals que els familiars d'ambdós escriptors van cedir després de la seva mort a la Biblioteca.

 
Imprimir
^