Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NOT═CIES
20 anys del Calamarenys!

calamarenysDel 2 al 31 d'octubre, la comarca del Maresme -capitanejada per Arenys de Mar- celebrarà les XX Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Vint anys d'experiència i de creixement constant que ens fan constatar amb orgull que aquesta cita anual s'ha consolidat en el calendari gastronòmic del país i que ha contribuït a promocionar aquest producte típic de la nostra vila i a potenciar l'economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració.

El producte estrella del mes, per descomptat, és el calamar, però amb aquestes Jornades també volem donar a conèixer els peixos autòctons de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i del mar. Esperem, doncs, que amb la 20a edició del Calamarenys fem una passa més per seguir sent capaços de fer arribar el calamar d'Arenys més enllà de les nostres fronteres, que serveixi per dinamitzar el sector econòmic a escala local i que, en definitiva, tots puguem gaudir durant molts anys dels calamars d´Arenys.

A banda dels 18 restauradors d'Arenys, també hi participen 30 establiments de diferents municipis de la comarca (Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Premià de Mar, Sant Pol de Mar i Teià).

calamarenysCom cada any, acompanyem aquestes jornades gastronòmiques amb un seguit d'activitats complementàries i, enguany, el programa inclou diverses novetats destacades. D'una banda, a nivell gastronòmic, es farà un sopar popular a la Llotja vella del Port d'Arenys (16 d'octubre) i un sopar maridatge de calamars amb caves Llopart (24 d'octubre). A més, també seran novetat la sessió de Contes del mar, de peixos i de mitologies, que el narrador Albert Estengre explicarà a alta mar, dalt de la golondrina Marinada; així com la venda del cava del Calamarenys, amb placa personalitzada per a col·leccionistes. Es tracta de propostes, totes elles, amb places i unitats limitades.

D'altra banda, no faltaran a la cita activitats tan emblemàtiques i subhasta calamarenysesperades com la tradicional subhasta de peix (24 d'octubre), cantada talment com feien els nostres avis, i oberta a tothom. Si desitgeu conèixer tota la programació d'enguany, podeu descarregar-vos el programa aquí.

També podeu consultar la guia de restaurants participants editada pel Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme.


Un aniversari rodó

Corria l'any 1995 quan l'Ajuntament d'Arenys de Mar va decidir apostar per un producte del mar autòcton de la costa del Maresme i promocionar-lo gastronòmicament.

El calamar és un aliment que els pescadorscava calamarenys d'Arenys han pescat des de temps ancestrals i calia fer un reconeixement a la seva excel·lent qualitat. És així com van néixer les primeres Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. De llavors ençà, el Calamarenys s'ha celebrat anualment a la nostra vila i ha anat creixent en dimensió i qualitat, en gran part gràcies a la implicació dels restauradors d'Arenys que, amb les seves propostes culinàries, han fet del calamar d'Arenys una de les joies gastronòmiques arreu del país.

Enguany hem volgut donar rellevància a aquest 20è aniversari, motiu pel qual s'ha dissenyat una imatge especial que relaciona el calamar amb Arenys de Mar amb una il·lustració que fusiona aquest cefalòpode amb el campanar tan característic de la nostra vila.

El cava del Calamarenys

Per commemorar la 20a edició del Calamarenys, l'Ajuntament ha promogut una edició limitada d'ampolles de cava amb etiquetatge i placa exclusius per a l'ocasió. El cava del Calamarenys ja es pot adquirir per 8 euros l'ampolla a La Copa Negra i als restaurants El Coro, Club Nàutic, la Llotja de Pescadors, La Casa del Mar, Bare Nostrum, Tas-Tam i a RG Distribucions.

On aconseguir els tiquets per als sopars del Calamarenys?

 • Sopar inaugural del Calamarenys - Divendres 2 d'octubre 2015, 20.45 h,  Sala Polivalent i pati del C.C. Calisay
  (Organitzat per l’Associació de Restauradors d’Arenys de Mar)
  Preu: 10 € - Venda de tiquets: Casa del Mar, Capote, Tas-tam, Opensportscafé, Vintage Café, Barenostrum
 • Sopar popular - Divendres 16 d'octubre 2015 - 20.00 h, Llotja vella del Port
  (Organitzat per Branca de Dones Ana Sáez i restaurants del Port)
  Preu: 8€ · Tiquets: venda el mateix dia a la Llotja
 • Sopar maridatge amb calamars i Caves Llopart - Dissabte 24 d'octubre, 21.00 h, Restaurant La Paella de Cal Manolo
  Preu: 30€ (places limitades) Venda de tiquets: La Copa Negra i Rest. La Paella de Cal Manolo

Fitxer Acrobat-PDF de (2.15MB)

Fitxer: CALAMARENYS__Proposta_programa.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.15 MB

Fitxer Acrobat-PDF de (1.72MB)

Fitxer: Calamarenys15_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 1.72 MB

Publicat el 25 d'octubre de 2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^