Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Les xifres de Recollida Selectiva Bruta ja superen les de resta. La mitjana de 2018 va ser de 49.76%
L'índex de recollida selectiva de residus va arribar a ser d'un 52´21% el desembre

selectiva2018La mitjana de recollida selectiva de residus a Arenys de Mar durant el 2018 ha estat d´un 49.76%. Una xifra rècord que ha estat celebrada des de l'Àrea de Medi Ambient de manera especial pel fet que des del mes de setembre i de forma creixent i continuada s´ha superat ja el 50%. El desembre va arribar a ser d´un 52´21%. i el volum de recollida selectiva bruta (RSB) va superar el de la resta durant tot el darrer trimestre de 2018. La retirada de l'àrea d'emergència al carrer d'Anselm Clavé ha estat valorat des de la regidoria de Medi ambient com un element clau en el repunt que s´ha detectat des de la tardor passada. 

Aquestes dades es van valorar a la darrera sessió del grup de treball sobre el model de gestió de residus a Arenys que en formen part tots els grups municipals. Aquest grup ha fet diverses sessions de treball durant el 2018 i el que portem de 2019, amb la finalitat d'analitzar diversos aspectes relacionats amb la recollida selectiva, la millora dels seus resultats ambientals i econòmics i les noves alternatives de futur a Arenys de Mar.

selectiva2018

A la darrera sessió es va presentar el balanç material i econòmic definitiu de la recollida selectiva durant el 2018, així com el balanç 2015-2018 i 2011-2018. A més, es van analitzar diverses hipòtesis econòmiques en cas d'increment de la recollida Porta a Porta, i també el cost i la forma de millora de l´àrea d´emergencia de l´Estació de tren.

Un altre element d'interès que es va tractar a la darrera sessió va ser la comparativa de costos, corregida demogràficament, amb dos municipis propers que fan recollida Porta a Porta al 100% del municipi i que són una referència en recollida selectiva: Argentona i Canet de  Mar. L´estudi de l'àrea de Medi Ambient conclou que el tractament de la resta arenyenca representa un sobrecost d´entre  114.000 euros (respecte Canet) i de 200.000 euros (respecte Argentona). Això a banda del volum molt més important d'ingressos que tenen els dos municipis, gràcies a què han assolit uns indicadors de selectiva molt superiors a Arenys de Mar.

Cal tenir en compte que la recollida Porta a Porta (PaP) garanteix uns nivell de recollida selectiva més elevats que els models de contenidors, i que també resulta molt més rentable econòmicament. Els ingresos reals de la recollida selectiva durant el 2018  van ser de 275.433 euros. El 62% originaris del PaP i el 38% dels contenidors. Una proporció que s´inverteix en els costos, atès que el tractament de residus va costar 403.751 euros (33,5% del PaP i 66,5% dels contenidors).

Full de càlcul amb les dades de la fracció recollida de 2018 per mesos i d'anys anteriors.

Publicat el 18 de març de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^