Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Crida a la convivència i repulsa al racisme i la xenofòbia
Declaració institucional aprovada per unanimitat del Ple municipal d'Arenys de Mar

Els grups municipals de l'Ajuntament d'Arenys de Mar de forma conjunta volem fer pública una crida a la convivència i de repulsa al racisme i la xenofòbia i transmetre un missatge ferm de suport als menors que han migrat sols i als equips i persones que participen en la seva acollida a Catalunya.

Un missatge que vol transmetre tranquil·litat davant de diverses situacions que han creat una alarma social i que no ha estat fàcil de gestionar però que ja s'ha habilitat els mecanismes per fer-ho.

No podem acceptar afirmacions acusatòries, estigmatitzadores i racistes contra aquests menors, ni contra ningú. Tampoc que els rumors i la desinformació basada en mentides guanyin espai a la feina i el treball que es realitza per afavorir la convivència.

La nostra solidaritat, suport, reconeixement i agraïment a tots els professionals que treballen per fer possible l'acompanyament d'aquests nois i noies a Catalunya. D'una manera especial als equips vinculats que treballen entorn del Centre Estela Nova d'Arenys de Mar

Reconèixer també l'esforç que s'ha realitzat des de l'Ajuntament d'Arenys de Mar i els seus diversos equips i serveis municipals des del primer minut de l'arribada i l'estada dels menors per programar activitats i resoldre la seva millor integració al municipi, com també de la comunitat magrebina arenyenca i del teixit associatiu de la vila.

No volem que Arenys hi hagi cap acció semblant a les lamentables que s'han produït a Castelldefels a Canet de Mar, o a la Zona Franca de Barcelona. La nostra és una societat d'acollida, solidària i que volem empàtica i que demostri que és capaç de conviure i superar aquesta nova situació sense cap mena d'estigmatització.

27 de març de 2019

Ajuntament d'Arenys de Mar

Publicat el 28 de març de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^