Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Obert el període de preinscripció dels ensenyaments obligatoris

Es obert el període de preinscripció dels ensenyaments obligatoris –segon cicle d´educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria- del curs vinent, que es podrà dur a terme entre el 29 de març i el 9 d´abril. Per als ensenyaments postobligatoris, la preinscripció es podrà realitzar del 14 al 21 de maig en el cas de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny, i, del 29 de maig al 5 de juny, en el cas dels cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.

El curs 2019-2020 començarà el 12 de setembre pels principals ensenyaments, excepte al grau superior que ho farà el 18 de setembre i a les escoles oficials d´idiomes que serà el 26. Com a novetat, el proper setembre ja no se celebrarà l´avaluació extraordinària de l´ESO –els exàmens de recuperació de setembre-, i aquesta passarà a realitzar-se el mes de juny.

El principal canvi en la preinscripció és que s´elimina la puntuació per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic i la puntuació per a pare, mare, tutors o germans exalumnes que han estat escolaritzats al centre. Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, per primera vegada, es podrà dur a terme la preinscripció telemàtica als cicles de grau mitjà i al batxillerat. Després que el curs actual 2018-2019 s´hagi pogut fer en els cicles de grau superior, es tanca ara el cercle de preinscripció electrònica als ensenyaments postobligatoris.

Criteris de prioritat de les sol·licituds

Quan hi ha més sol·licituds que places vacants, les sol·licituds s´ordenen seguint  els criteris de prioritat. En primer lloc, en l´educació primària i l´ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits. I per a l'ESO i el batxillerat, tenen preferència els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.

En tots els ensenyaments obligatoris i el batxillerat, per a l'ordenació de les sol·licituds s´apliquen a continuació els criteris generals de prioritat, que són els següents:

-       Si actualment hi ha germans matriculats al centre o el pare, mare, tutor legal hi treballa: 40 punts.

-       Per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):

o   Domicili a l'àrea de proximitat del centre: 30 punts.

o   Lloc de treball a l'àrea de proximitat del centre: 20 punts.

o   Domicili al mateix municipi del centre: 10 punts.

o   A la ciutat de Barcelona, domicili al mateix districte del centre: 15 punts.

-       Si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda garantida de ciutadania: 10 punts.

-       Per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau: 10 punts.

-       En el batxillerat també es té en compte la nota mitjana.

Com a criteris complementaris de desempat, hi ha el de família nombrosa o monoparental (15 punts).


Pel que fa a l´eliminació dels criteris complementaris de prioritat per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs o per haver tingut el pare, mare, tutors o germans escolaritzats al centre, l´objectiu és afavorir la igualtat en l´accés al sistema educatiu. En aquest sentit, el Departament considera que l´escolaritat ha de ser equilibrada i el fet que un alumne passi per davant gràcies a aquests punts complementaris va en contra de l´equitat i de la igualtat en l´accés al sistema educatiu. A més, en el cas dels punts per malaltia crònica, actualment els menjadors escolars ja incorporen menús específics per a alumnat amb aquestes malalties digestives, com ara celíacs.


Període de matriculació


Els alumnes de 2n cicle d´educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 20 al 26 de juny, excepte per 2n, 3r, i 4t d´ESO que ho podran fer entre el 27 de juny i el 3 de juliol. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 9 al 15 de juliol de 2019 –els pendents de l'avaluació de setembre, del 6 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà d´FP i d'arts plàstiques i disseny, del 9 al 15 de juliol de 2019 –els d´FP de la 2a fase d'admissió, del 9 i 10 de setembre-, i, els dels cicles de grau superior d´FP i d'arts plàstiques i disseny, del 18 al 23 de juliol.

Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d´ensenyaments a http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/.

Publicat el 4 d'abril de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^