Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Coordinació de l'activitat amb els menors que emigren sols
Es la setena reunió de coordinació de tots els equips que hi treballen

Reunió coordinacióLa Taula de coordinació amb els diversos equips que participen a l'acompanyament del menors que emigren sols establerts a Arenys de Mar s'ha tornat a reunir aquest matí seguint la seva programació de trobades mensuals. Aquesta ha estat la setena reunió de coordinació des de la primera trobada el mes de setembre passat.

Aquesta Taula de treball ha coordinat i fet aflorar diverses propostes i actuacions adreçades a l'acollida i inclusió d'aquests joves. Hi participen tant tècnics de diversos serveis municipal, de la DGAIA, Secretaria d'Immigració, el Consell Comarcal  i els equips d'INTRESS, entitat responsable d'Estela Nova el centre allotjat al Casal de Sant Vicenç.

Un dels nous projectes que s'ha presentat avui és la proposta del Centre de Noves Oportunitats que impulsa del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya). En concret s'ha presentat el programa Primera oportunitat que és una formació bàsica d'alfabetització, informàtica, estatets d'oficis i tutelatge en el món laboral adreçada a menors migrants. Un total 300 hores de tutoria que ja hi participen 13 nois del centre d'Arenys.

Un dels temes que altres temes que s'ha tractat és el projecte de mentoria que es va presentar fa uns dies a Arenys de Mar. S'ha confirmat que una quinzena de persones ja han confirmat la seva participació i han passat el filtre previ d'un equip psicològic de la DGAIA. Ara és preveu que facin una formació de 12 hores en quatre sessions.

El llistat d'activitats impulsades a Arenys ja supera la cinquantena. Alguns de puntuals i d'altres amb continuïtat. Així avui s'ha avançat la participació dels nois en una parada per Sant Jordi i també s'ha valorat molt favorablement l'experiència a Ràdio Arenys. També s'ha informat i valorat molt satisfactòriament el treball que hi ha hagut a Sant Iscle, on els nois viuen aquests mesos i on s'han incorporat a diverses propostes que han ofert entitats i empreses locals.

Document de treball que recull l'informe d'activitats realitzades i en marxa:

Fitxer Acrobat-PDF de (632,02kB)

Fitxer: Taula_de_treball_menors_que_emigren_sols_Arenys_de_Mar.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 29
Mida: 632,02 kB

Publicat el 5 d'abril de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^