Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Simulacre d'incendi al port

SimulacreAquest dimarts al matí s'ha fet un simulacre d’incendi en una embarcació en reparació que estava amarrada al moll de llevant del port d’Arenys). L’exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres que han de conèixer i realitzar les marineries, posar a prova els hidrants del port, així com per millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat, amb la col·laboració de Drassanes Dalmau.

Un cop el personal del port ha detectat l’incendi, s’ha activat el Pla d’autoprotecció (PAU) i s’ha donat l’alerta al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guardia Civil.

Amb la confirmació de l’emergència, els equips d’intervenció del port han realitzat les primeres tasques d’extinció de l’incendi i col·locació de barreres, tot confirmant que no hi havia persones ferides. En aquest exercici no ha fet falta allunyar altres embarcacions, ja que el vaixell afectat per l’incendi estava ubicat sol en una drassana.

Les instal·lacions del port properes a l’incendi han participat en el simulacre duent a terme les mesures de protecció. A les instal·lacions, s’ha pogut contenir l’incendi i s’ha confinat el personal.

Operatius d’emergències

Els Bombers de la Generalitat han activat dos vehicles d’aigua. Els efectius han comprovat que la marineria havia posat en pràctica els procediments d’actuació pactats, principalment la maniobra per establir un perímetre de seguretat per evitar que el foc es propagui, i la disposició de barreres de contenció per possibles vessaments de combustible. S’ha valorat la situació i s’ha procedit a l’extinció amb una instal·lació d’escuma.

Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i una unitat de la Policia Local s’han encarregat de la coordinació i lideratge del grup d'ordre. Han realitzat el control i tall dels accessos al moll de llevant, i han facilitat el treball dels cossos d’emergències i marineria del port. El cos de la Guardia Civil també han participat a l’exercici com a observadors.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona ha estat present com a observador.

Publicat el 30 d'abril de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^