Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Lectura dramatitzada de 'L'últim combat' de Fèlix Cucurull

El Teatre Prinicipal acollirà, aquest divendres, n dels actes programats dins el marc de l'Any Cucurull amb clau i implicació molt arenyenca. Una lectura dramatizada de fragments de l'obra 'L'últim combat' de Fèlix Cucurull, a càrrec de Fènix Teatre i una interpretació, amb veu i música, de dos poemes de Fèlix Cucurul, per les corals l'Esperança i l'Aixa musicats pels cantautors Dídac Rocher i Félix Cucurull.

Fèlix Cucurull i Tey, escriptor, historiador i polític, va néixer a Arenys de Mar l'any 1919 i hi va morir l'any 1996. Aquest any, se celebrant el centenari del seu naixement. La seva activitat pública fou marcada per recuperar el català com a llengua de cultura i per la lluita per restablir les llibertats i els drets polítics del poble català. Va ser un arenyenc actiu. Va participar en la vida cultural i política de la nostra vila, essent elegit regidor l'any 1983 i col·laborant durant força temps a la revista Arenys Vida parroquial. Va posar Arenys de Mar al mapa literari català creant el "Premi Internacional de Novel·la Ateneu Arenyenc".

Aquest divendres es presentarà a l'autor i literat amb el treball de "Fènix Teatre", que teatralitza una de les narracions curtes de Fèlix Cucurull; "L'últim combat". Va ser la seva primera novel·la. L’últim combat és una obra de caire psicològic amb trets realistes. La Guerra Civil espanyola és el rerefons d’aquesta narració. L’autor crea un clima de gran dramatisme fns arribar al final, que commou amb molta força. 

la teatralització de "L’últim combat" es fa amb els components de “Fènix Teatre” i la participació dels actors :
Gemma Sangermàn
Sergi Argemí
Quim Dotres
Amb la dramatúrgia i direcció de Jordi Pons.

Publicat el 15 de maig de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^