Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'obra poètica de Cucurull al festival ‘Poesia i +´

Un concert-recital  a partir de l'obra poètica de  Fèlix Cucurull a càrrec de Fèlix Cuc i Dídac Rocher serà l'aportació arenyenca al festival 'Poesia i +'  que combina la poesia, la música i l´art i  que  s'organitza i es programa, conjuntament, per set municipis de la comarca del Maresme. El Festival d'enguany posa l'accent en tres eixos: l´aposta pel talent jove, el diàleg de la poesia amb altres registres artístics i l´acostament al patrimoni arquitectònic del Maresme. El festival dona el tret de sortida a Canet de Mar amb una gran estrena: la presentació de Flors que hi foren, el primer disc de Vladivostok, el projecte de la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila.

Aquest festival impulsat des de la Fundació Palau, amb seu a Caldes d'Estrac, segueix creixent edició rera edició, i  es va estenent per diversos espais, coordenades i constel•lacions creatives. Cada edició es va obrint a més escenaris, a més àmbits creatius i sobretot a més públics, perquè  cada cop més gent vegi en la poesia un bosc amable per descobrir i no pas un laberint hermètic.

Amb tot això ‘Poesia i +´  enguany fa  tres apostes clares: apostar pel talent jove més a proper, obrir el festival des de la poesia cap al treball vocal en diferents registres i acostar-se al patrimoni arquitectònic maresmenc. Sense deixar d´atendre els clàssics i els mestres, es dona espai als poetes més joves, com en el recital dels guanyadors del premi Francesc Garriga, una aposta per la joventut i el futur. I sumant valors a la paraula. El programa es fixa en l´àmbit de la música i l´experimentació vocals, amb artistes reconegudes com Mariona Sagarra i de joves com Tarta Relena; sense la veu, la literatura seria una abstracció sense arrels. Per continuar reivindicant el Maresme  hem incorporat dos nous espais: la casa Coll i Regàs a Mataró i l´església del Carme a Caldes d´Estrac.

També es continua experimentant amb nous formats, com ara en l´acció-instal•lació de l´artista Carlos Bunga, que des de la suma de les arts —música, dansa, poesia—  proposarà redescobrir el parc de Can Muntanyà i els seus racons més amagats al peu de la Torre dels Encantats. I com parlant de formats i d´experimentació, Brossa serpa present en diverses activitats, com ara la instal•lació de cabosanroque o en l´acció del mataroní J.M. Calleja. Una darrera novetat important: a la Nit de Poetes, tradicionalment dedicada només a autors en català, enguany incorpora l´occità.

La poesia de Fèlix Cucurull

El recital-concert arenyenc sobre Fèlix Cucurull, que es presentarà el 10 de juliol, té un doble component d´artistes que revisiten els clàssics a través de nous formats com l´espectacle que han creat Fèlix Cuc, net del poeta i Dídac Rocher. Un acte que també s'emmarca en la commemoració del centenari del naixement de Fèlix Cucurull. 

Altres artistes que conformen la programació del  festival són Clara Peya, Pau Vallvé. Sílvia Bel, Pau Riba, Manuel Rivas o Carlos Bugna i Rodrigo Cuevas, entre altres.

Més informació detallada al web del festival.

Publicat el 4 de juliol de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^