Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys redueix més de 20 tones de resta mensuals des d'inicis d'any

La recollida de la fracció de resta està baixant de manera sostinguda una mitjana de més de 20 tones mensuals des d'inicis d'any, amb dades comparades respecte les xifres de l'any 2018. La regidoria de Medi Ambient ha tancat les dades del tercer trimestre després de fer un procés de recompte i consolidació de les fraccions d'acord al sistema de comptabilitat que fa la Agència Catalana de Residus i que no era exactament igual com feia fins ara el servei municipal.

L´evolució de la recollida selectiva d´aquest any respecte el 2018, amb dades reals de gener a setembre, dona un resultat de la fracció resta recollida de 203 tones menys de resta que durant el mateix període de l'any passat. Unna davallada superior al 6% que confirma una millora en aquest sentit, atès que també es reflecteix en un increment d'una millor selecció en les altres fraccions.

Si es manté aquesta tendència, al tancar l'any 2019 es poden assolir dues fites prou interessants: per segon any consecutiu, s'haurà recollit una quantitat de resta inferior a les 4.000 tones (que per primer  cop es va aconseguir l'any 2018) i s'haurà reduït unes 220 tones de la fracció resta que es porta a incinerar.

En aquestes xifres s'inclou tota la resta que recull l'empresa de recollida Resmar i tots els transports que també fa a la planta la Brigada de serveis, per els abocaments indeguts a la via pública. Aquest tractament és el que té un cost més elevat de la factura de tractament de residus i que penalitza directament en els objectius de la qualitat del servei. 

L'any 2018 es va tancar amb la bona notícia que les xifres de recollida selectiva ja superaven a la resta. En concret l'índex de recollida selectiva de residus va arribar a ser d'un 52´21% el mes de desembre. Els propers dies l'Area de Medi Ambient tindrà compliades i publicarà la informació dels tres trimestres de 2019  d'acord al format que utilitza l'Agència de Residus.

Publicat el 4 de novembre de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^