Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Es presenta el DUPROCIM, el protocol local de protecció i actuació en cas d'emergències

La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, ha lliurat avui a l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), que aborda la identificació i avaluació dels riscos, les accions i mesures necessàries per a la prevenció i control de riscos, així com les mesures de protecció i altres actuacions a adoptar en cas d’emergència.

El DUPROCIM és el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per un municipi amb l’objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència del municipi així com per garantir la integració d’aquestes actuacions amb el sistema català de Protecció civil.

En la redacció del document s’ha seguit la Guia metodològica per a la redacció, l’homologació i la implantació del DUPROCIM publicada per la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbansime i Activitats (GSHUA) de la Diputació i s’ha incorporat a la capa de protecció civil del SITMUN definida també per la GSHUA.

El DUPROCIM d’Arenys de Mar incorpora i planifica l'actuació respecte els següents riscos:  riscos territorials, risc per incendi forestal, risc per inundacions, risc per nevades, risc per sismes, risc de contaminació de les aigües marines i risc per ventades. La cartografia de DUPROCIM és consultable al SITMUN i es pot fer l’actualització per part del municipi.

 El Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de Protecció civil municipals i es regula el procediment per a la seva tramitació conjunta, estableix que els municipis subjectes a l’elaboració d’aquests plans han de redactar un document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM). Aquest document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i ha d’incloure tots els riscos que li afectin, d’acord amb els diferents plans i amb l’estructura i el contingut mínim de l’annex del referit decret.

El DUPROCIM s’ha d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment, ha de ser homologat per la Comissió de protecció civil de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment s’hauran de realitzar les actuacions d’implantació i actualització i revisió.

La setmana vinent es prevista una reunió de tècnics de diversos departaments municipals implicats per analitzar el document i avançar en la seva implantació. A la reunió d'aquest matí també hi ha participat Carles Pérez, responsable municipal en prevenció de riscos i emergències.

Publicat el 5 de febrer de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^