Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Ple aprova per unanimitat una acció municipal comuna a través del Pla ReAccio20
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals

PLe municial 28/5/2020Arenys Reacciona!El Ple municipal ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció per donar resposta conjunta a la situació creada per la covid-19. El consistori ha fet public el seu condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues durant aquestes setmanes. També s'ha expressat un especial agraïment a tots els professionals de la salut, entitats socials i voluntariat i a tots els equips humans de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

L'acord de totes les forces polítiques per superar la situació creada per la pandèmia les compromet a treballar conjuntament per impulsar polítiques d'emergència mitjançant un gran acord de vila que contempli les mesures necessàries per a la recuperació social i econòmica perquè ningú quedi enrere. El marc de referència és el Pla ReAcció 20 i les línies de treball que s'hi defineixin i mecanismes de cordinació i treball omú que s'hi articulen.

La mateixa sessió plenària, que per segon mes consecutiu ha estat telemàtica, ha aprovat diverses mesures en la línia de desenvolupar accions de xoc,  previstes al Pla ReAcció. Per una banda s'han aprovat les bases per atorgar ajuts econòmics al teixit empresarial local per compensar pèrdues a conseqüència de la pandèmia (vídeo).  La dotació inicial és de 76.000 euros.

Les intervencions dels grups municipals, en diversos moments del Ple, han coincidit i destacat que cal reforçar el  conjunt de l'àrea d'Acció social i el treball que fa per les persones i els col·lectius més vulnerables. S'ha informartde l'imminent trasllat de part dels equips humans a la segona planta de l'edifici Xifré, a l'espai del viver d'empreses, on es podrà treballar en millors condicions, atès l'increment d'activitat que han registrat i que es preveu que augmenti. El Ple també ha aprovat una nova dotació de 10.000 euros pel Rebost d'aliments frescos de Càrites.

#ArenysReaccio20

Tots grups municipals han coincidit que només podrem sortir d’aquesta situació units com a vila, i és per aquest motiu que es considera una prioritat el treball en comú en el marc del Pla ReAcció20 i la creació del Comitè de seguiment compost per un representant de cada grup polític amb representació municipal, i que, com a mínim, es reunirà mensualment. 

Les accions previstes en aquest pla suposen la dedicació de 750.000€ dels recursos municipals.

Lectura de la moció i les intervencions dels grups municipals (veure vídeo)

Moció per donar resposta conjunta a la situació creada per la covid-19

Moció per donar resposta conjunta a la situació creada per la covid-19

Fitxer: mocio_covid19.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 36.56 kB

Document inicial del Pla ReAcció20 presentat el 10 de maig de 2020:

#ArenysReaccio20

#ArenysReaccio20

Fitxer: reaccio20.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 703.53 kB

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 29 de maig de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^