Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Com serà la nova biblioteca a les Clarisses?
L'exposició serà oberta fins al 27 de setembre a  la capella de l'antic convent

BibliotecaRender BibliotecaL'equip redactor del projecte de la nova Biblioteca a l'edifici de les Clarisses ja treballa en el projecte bàsic que ha de permetre definir amb més detall tota l'obra de reforma de l'antic convent. La sala de la capella acull, des d'aquest cap de setmana, l'exposició de l'avantprojecte que ha fet l'equip redactor, com el pas següent després de guanyar el concurs de propostes. L'exposició també recull les altres quatre propostes que van participar a la prova de selecció d'equips i idees.

L'avantprojecte ja és un document tècnic que permet concretar com serà la Casa de les lletres d'Arenys i com l'equip redactor proposa la distribució d'espais de l'actual edifici i com ocupar-ne de nous i distribuir els accesos i passos des dels jardins exteriors. Amb aquest avantprojecte l'Ajuntament d'Arenys de Mar pot presentar-se a convocatòries d'ajudes i finançaments d'altres administracions. 

L'exposició presenta una nova imatge d'un nou render 3D de la Sala de lectura que l'equip d'arquitectes ha proposat crear al primer pis. Aquest espai es guanya a l'antic claustre que queda integrat a l'interior de l'edifici però amb molta visibilitat directe dels jardins interiors.

La nova biblioteca es vol que integri els serveis actuals que ja ofereix i pugui ampliar-se amb espais d'estudi i poder potenciar els fons i col·lections d'autors locals per impulsar un centre de creació literària. El Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu també es traslladrà al nou edifici. 

L'equip redactor ha tingut la màxima prioritat d'integrar elements naturals i tecnologies per fer un edifici de màxima sostenibilitat climàtica i energètica. La recuperació de l'edifici de les Clarisses també preveu la reordenació de més de 3000 m2 dels jardins de l'entorn que es guanyaran com espais públics i vials d'accés entre la Riera i la zona del CAP i l'accés als Jutjats.

Aquest primer cap de setmana hi ha hagut molta afluència de visitants a l'exposició. Les visites són restringides a grups de 4 persones. L'exposició serà oberta fins al 27 de setembre.

Més d'una dècada per aconseguir fer realitat la nova biblioteca a les Clarisses

El Ple municipal, el 19 d'octubre de 2017, va aprovar la compra de les Clarisses. Una operació que va trigar 10 anys en materialitzar-se, amb múltiples negociacions amb el Bisbat de Girona i les monges Clarisses per estudiar diferents fórmules que permetessin l’adquisició municipal de l’edifici.  La compra es va acordar per 1.3 milions d'euros.

L'octubre de 2019 és va fer la convocatòria del concurs de projectes per a la redacció del projecte de rehabilitació de l'antic convent per al seu no ús de biblioteca. 22 equips es van presentar a la primera fase del concurs i 5 idees van ser seleccionades per participar a segona fase que va donar el projecte guanyador. L'import estimat del projecte de rehabilitació és de 4,7 milions d'euros.

Publicat el 7 de setembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^