Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
SUBVENCIONS
Ajuts per la cancel·lació de concerts o espectacles a festivals de música

Ajuts musicaLa Generalitat de Catalunya obre, aquest dimarts 3 de novembre, el termini per sol·licitar els ajuts que compensen la reducció d'ingressos o pèrdues per concerts o espectacles cancel·lats en festivals de música durant el 2020 amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Hi ha de temps fins al 30 de novembre.

S’adreça a qui havia estat contractat o s’havia compromès en realitzar concerts o espectacles en festivals de música i, que donada la situació sanitària, finalment no han pogut realitzar-se.

Destaquem:

  • Cal que les persones sol·licitants tinguin el seu lloc d'actuació principal a Catalunya i que acompleixin activitats culturals remunerades.
  • Les activitats que donen dret a l’ajut han d’haver estat cancel·lades o bé ajornades més enllà del 31 de desembre de 2020.
  • Els concerts o espectacles cancel·lats que s'havien previst poden ser tant de dins de Catalunya com de fora.
  • Aquesta línia de subvencions es tramita telemàticament, motiu pel qual és necessari disposar d'un certificat digital per signar el formulari de sol·licitud.
  • L'import màxim de la subvenció s'estableix d'acord amb el 40% del cost del caixet de cada concert o espectacle cancel·lat que estava previst dins del marc d'un festival de música.

Aquestes subvencions són compatibles amb les línies de subvencions de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i de l'Institut Català de les Empreses Culturals següents:

  1. Subvencions per a despeses estructurals d'entitats afectades pel cessament de l'activitat cultural a causa de l'estat d'alarma amb motiu de la COVID-19.
  2. Subvencions per a les despeses de funcionament d'empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.
  3. Altres subvencions de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la mateixa finalitat, sempre que l'import dels ajuts concedits no superi l'import de les pèrdues d'ingressos objecte dels ajuts.

L'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha publicat les bases específiques d'aquesta nova línia d'ajuts per compensar les pèrdues per la cancel·lació de concerts o espectacles en festivals de música durant el 2020 amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Aquesta línia de subvencions es tramita telemàticament, motiu pel qual és necessari disposar d'un certificat digital per signar el formulari de sol·licitud. En cas de dubtes, es pot enviar un correu electrònic a la bústia osic@gencat.cat.

Publicat el 2 de novembre de 2020
Imprimir
^