Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Màxima alerta al país per la borrasca Filomena  
Davant la incertesa observada en els models meteorològics es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció, així com l´evolució dels Avisos de Situació Meteorològica de Perill (SMP).

BORRASCA FILOMENAMàxima atenció en tots els fronts; activats els plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT. Arenys queda fora de la previsió inicial de més afectació de la borrasca,  malgrat això s'han pres mesures i es demana la màxima responsabilitat al sortir al carrer durant el cap de setmana i prendre les precaucions necessàries.

El temporal de mar es preveu que sigui de forta intensitat amb onades fins a 4 metres. Es demana que s'eviti el passeig litoral durant el pas de la borrasca que s'allargarà tot el cap de setmana.

L'escenari meteorològices preveu que la precipitació s’iniciï divendres a la nit pel sud de Catalunya, i que durant la matinada de dissabte ja pugui afectar qualsevol punt del país, ja de manera extensa i abundant. Fins a mig matí serà en forma de neu a qualsevol punt, però a partir de llavors la cota de neu tendirà a pujar lleugerament pel litoral. Hi haurà una gran variabilitat territorial en les cotes de neu, tot i que a la major part de l’interior estarà nevant tot el dia.

Al sud de Ponent, Terres de l’Ebre i muntanyes del Camp de Tarragona es podran acumular gruixos de neu superiors als 5 cm per sobre dels 200 metres, més de 20 cm per sobre dels 600 metres, i més de 30 cm per sobre dels 800 metres. A més, també es poden acumular més de 30 cm de neu per sobre dels 800 metres a punts de la serralada Transversal i Pirineu i Prepirineu Oriental. Al nord de Ponent i comarques de Barcelona i Girona es podran acumular gruixos de neu de més de 2 cm per damunt dels 300 metres i més de 5 cm per sobre dels 600 metres.

En general la neu serà humida i, localment, amb intensitat moderada.

Diumenge continuarà la precipitació i la nevada, però s’anirà restringint al terç sud i al nord-est. La cota de neu estarà al voltant dels 400 metres, localment per sota, i es podrán acumular gruixos de més de 5 cm per sobre dels 600 metres, i més de 10 per sobre dels 800.

Durant el cap de setmana seguirà l’ambient fred i encara es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i Prepirineu i de febles i puntualment moderades a la resta de l’interior.

A banda, dissabte el vent de component est bufarà amb ratxes fortes que podran superar els 20 m/s (72 km/h) al litoral, prelitoral i depressió Central, sobretot a zones elevades. Aquest vent donarà lloc a un temporal marítim a tota la costa, amb onades que superaran els 2,5 metres d’alçada. A partir de la tarda les onades podran superar els  4 metres, sobretot a la meitat sud del litoral, on hi podria haver onades màximes de més de 5 m. Aquest temporal es mantindria diumenge, tot i que amb tendència a afluixar.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per neu, vent i onatge.

Davant la incertesa observada en els models meteorològics es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció, així com l’evolució dels Avisos de Situació Meteorològica de Perill (SMP).

Més informació a www.meteo.cat .

Publicat el 8 de gener de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^