Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El llegat literari de mossèn Martí Amagat vindrà a Arenys

Cessió del fons literari i personal de Mn. MARTÍ AMAGATCessió del fons literari i personal de Mn. MARTÍ AMAGATEl regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, la directora de la Biblioteca d'Arenys, Muntsa Abad, i l'exalcalde d'Arenys Ramon Vinyes, s'han desplaçat, aquest divendres, a Banyoles, per trobar-se amb la família de mossèn Martí Amagat  i iniciar el procés per traslladar a Arenys de Mar del fons documental del capellà i literat.

L'objectiu es que tota aquesta documentació sigui catalogada i incorporada al Fons d'autors locals que té la Biblioteca Pare Fidel Fira i si s'escau crear un Fons especial. 

La família de mossèn Martí Amagat havia expressat la seva voluntat de fer cessió a la vila del fons documental de qui va ser durant 32 anys rector d'Arenys de Mar. Amagat va morir el 25 de maig de 2011 i l'any següent Arenys de Mar li va retre un homenatge popular (veure vídeo).

Els darrers anys de la seva vida els va viure a la casa familiar de Banyoles on van quedar tot el seus fons documentals, tant d'escrits propis, correspondència i altres documents i llibres. Aquesta darrera època de la seva vida va poder dedicar temps a seguir treballant tant en la seva obra poètica com en l'ordre dels seus documents que la família ha mantingut perfectament endreçats.

L'aportació d'aquest fons enriqueix els existents d'altres autors locals o amb vincles arenyencs que la Biblioteca té convenientment catalogats però que són de dificil accés per motius d'espai a l'actual edifici de Can Juncosa.

El nou projecte de biblioteca a les Clarisses ha donat prioritat a aquests fons i el seus accés al públic i persones estudioses d'aquests autors i les seves obres. Tenir un espai per aquests fons ha estat una directriu que es va donar a l'equip redactor del projecte en la línia de potenciar el concepte de la Casa de les lletres que es vol que complementi al de la nova biblioteca arenyenca.

Des del web de la Biblioteca es pot accedir a la consulta i informació d'aquests recursos i fons especials.

 

Publicat el 9 d'abril de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^