Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NOT═CIES
S'aprova el projecte executiu de la nova biblioteca a les Clarisses

Reunio Biblioteca

Render Biblioteca

El Ple municipal ha aprovat, a la sessiˇ ordinÓria d'aquest djous, el projecte executiu de la futura biblioteca d'Arenys a l'antic convent de les Clarisses. 

El regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, ha fet una presentaciˇ detallada del projecte (veure intervenciˇ) i ha destacat la gran transformaciˇ urbanÝstica i la nova centralitat que la biblioteca generarÓ a la vila. Una reordenaciˇ d'espais que no nomÚs afecta a l'actual edifici de les Clarisses i el seu entorn  sinˇ a tota la rodalia, entre la Riera, l'edifici XifrÚ i el parc de Lurdes que  tindrÓ tota una interconnexiˇ de vials passos i jardins. 

L'obra de la nova biblioteca recupera i s'estructura sobre els murs de l'antic convent i proposa nous espais i noves cobertes. El projecte preveu diversos nivells i plantes on s'organitzen els espais d'atenciˇ al p˙blic, aules d'estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos. El nou edifici acollirÓ el Centre Salvador Espriu, actualment situat a l'edifici Sert, i tambÚ podrÓ dedicar tot un espai de consulta i treball amb els fons d'autors locals. 

L'aprovaciˇ del projecte executiu de l'obra de la biblioteca Ús el pas previ a la licitaciˇ de l'obra i tambÚ un trÓmit necessari per demanar subvencions d'altres administracions. Algunes d'aquestes possibles lÝnies de finanšament ja s'han analitzat els darrers mesos i s'espera la seva convocat˛ria nacional o estatal per poder-hi optar.

El grup municipal socialista, que ha votat a favor, ha remarcat la bona feina de l'equip d'arquitectura per˛ ha criticat que se'ls hagi demanat poca opiniˇ i possibilitat de participar al projecte. La seva preocupaciˇ s'ha centrat en el finanšament dels 4.664.375 euros de l'obra que considerÓ que no hauria ser de fons municipals en mÚs d'una tercera part.

Estanis Fors, portaveu de Junts per Arenys, ha manifestat el seu suport al projecte de la biblioteca a les Clarisses i ha destacat la renuncia a l'opciˇ que havien defensat fins ara d'ubicar-la al Calisay. Junts per Arenys ha defensat el paper de "socialitzaciˇ, integraciˇ i comunicaciˇ" de la Biblioteca i el potencial que tÚ aquest projecte per resoldre les mancances actuals i donar noves solucions, per exemple als fons d'autors locals. Junts tambÚ ha demanat un pla de finanšament i que no sigui nomÚs amb aportacions municipals de crŔdits o romanents. La seva votaciˇ l'ha definit com "una abstenciˇ positiva per fer un futur sÝ rotund". 

Josep Maria Pruna ha destacat i celebrat que hi hagi la confluŔncia en el projecte de tot el Ple. L'alcaldessa Moreno tambÚ ha felicitat a tots els regidors i regidories d'aconseguir arribar a un acord i convergir en el mateix projecte.

Reuniˇ amb la Diputaciˇ per presentar projecte i cercar finanšament

Ahir, l'alcaldessa Annabel Moreno i el  regidor de Cultura Josep M. Pruna van tenir una reuniˇ sobre el finanšament de la futura biblioteca d’Arenys de Mar amb el diputat de Cultura Joan Carles Garcia, el coordinador de l'└rea de Cultura de la Diputaciˇ de Barcelona, Jordi Roca i la gerent de la xarxa de Biblioteques municipals Marta Cano i la directora de la Biblioteca d'Arenys, Muntsa Abad.

Publicat el 15 d'abril de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^