Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
S'aprova el projecte executiu de la nova biblioteca a les Clarisses

Reunio Biblioteca

Render Biblioteca

El Ple municipal ha aprovat, a la sessió ordinària d'aquest djous, el projecte executiu de la futura biblioteca d'Arenys a l'antic convent de les Clarisses. 

El regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, ha fet una presentació detallada del projecte (veure intervenció) i ha destacat la gran transformació urbanística i la nova centralitat que la biblioteca generarà a la vila. Una reordenació d'espais que no només afecta a l'actual edifici de les Clarisses i el seu entorn  sinó a tota la rodalia, entre la Riera, l'edifici Xifré i el parc de Lurdes que  tindrà tota una interconnexió de vials passos i jardins. 

L'obra de la nova biblioteca recupera i s'estructura sobre els murs de l'antic convent i proposa nous espais i noves cobertes. El projecte preveu diversos nivells i plantes on s'organitzen els espais d'atenció al públic, aules d'estudi i lectura, espais de treball, arxiu i despatxos. El nou edifici acollirà el Centre Salvador Espriu, actualment situat a l'edifici Sert, i també podrà dedicar tot un espai de consulta i treball amb els fons d'autors locals. 

L'aprovació del projecte executiu de l'obra de la biblioteca és el pas previ a la licitació de l'obra i també un tràmit necessari per demanar subvencions d'altres administracions. Algunes d'aquestes possibles línies de finançament ja s'han analitzat els darrers mesos i s'espera la seva convocatòria nacional o estatal per poder-hi optar.

El grup municipal socialista, que ha votat a favor, ha remarcat la bona feina de l'equip d'arquitectura però ha criticat que se'ls hagi demanat poca opinió i possibilitat de participar al projecte. La seva preocupació s'ha centrat en el finançament dels 4.664.375 euros de l'obra que considerà que no hauria ser de fons municipals en més d'una tercera part.

Estanis Fors, portaveu de Junts per Arenys, ha manifestat el seu suport al projecte de la biblioteca a les Clarisses i ha destacat la renuncia a l'opció que havien defensat fins ara d'ubicar-la al Calisay. Junts per Arenys ha defensat el paper de "socialització, integració i comunicació" de la Biblioteca i el potencial que té aquest projecte per resoldre les mancances actuals i donar noves solucions, per exemple als fons d'autors locals. Junts també ha demanat un pla de finançament i que no sigui només amb aportacions municipals de crèdits o romanents. La seva votació l'ha definit com "una abstenció positiva per fer un futur sí rotund". 

Josep Maria Pruna ha destacat i celebrat que hi hagi la confluència en el projecte de tot el Ple. L'alcaldessa Moreno també ha felicitat a tots els regidors i regidories d'aconseguir arribar a un acord i convergir en el mateix projecte.

Reunió amb la Diputació per presentar projecte i cercar finançament

Ahir, l'alcaldessa Annabel Moreno i el  regidor de Cultura Josep M. Pruna van tenir una reunió sobre el finançament de la futura biblioteca d’Arenys de Mar amb el diputat de Cultura Joan Carles Garcia, el coordinador de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Roca i la gerent de la xarxa de Biblioteques municipals Marta Cano i la directora de la Biblioteca d'Arenys, Muntsa Abad.

Publicat el 15 d'abril de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^