Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
A Arenys, tardor literària i molt femenina

  CDESE

El Centre Espriu (CDESE) ha programat tot un seguit d'activitats relacionades amb la literatura, que s’esdevindran al llarg d’aquest mes d’octubre. Enguany, la Generalitat de Catalunya va declarar el 2021 Any Teresa Juvé i Any Felícia Fuster, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Ambdues escriptores seran protagonistes de la programació d'aquestes dates. 

Teresa Juvé va complir els 100 anys el passat mes de febrer. Va viure molts anys a l’exili, on es va casar amb Josep Pallach. No van retornar a Catalunya fins l’any 1970. L’exposició dedicada a Teresa Juvé, “La llibertat conscient”, es pot visitar fins el 10 d’octubre a la sala de les bótes del Calisay. El dia 8 d’octubre, es projectarà el documental, “Memòries de l’exili: Teresa Juvé”, amb un col·loqui amb Pere Baltà i Josep M. Soler, presidents respectius de les fundacions Paco Candel i Josep Pallach.

Felícia Fuster fou una poeta, pintora i traductora catalana que va viure a París des del 1951. Va ser una dona compromesa amb els joves, amb els drets de les dones i amb la llengua. Per defensar aquests valors l’any 2005 va crear la Fundació que porta el seu nom. L’exposició “A dins, a fora. Felícia Fuster (Barcelona, 1921-París, 2012)” es podrà visitar de l’11 al 24  d’octubre, també a la sala de les bótes del Calisay. 

Montserrat Roig, trenta anys sense ella.

El 16 d’octubre al Teatre Principal es podrà veure “ROIG. Textos i música sobre Montserrat Roig”, amb Mònica Lucchetti, direcció i veu; Carles Beltran, música; i Tànit Navarro, cant. Gratuït. Reserveu l’entrada a www.teatreprincipal.cat

Dissabte, 23 d'octubre es presentarà MOGUER 1916, un passeig per alguns capítols de PLATERO Y YO, de Juan Ramón Jiménez, amb músiques que busquen evocar l’atmosfera del lloc i el temps en què va ser escrit, amb Eva Alsina (viola) Maria Rosa de la Concha (guitarra) Manuel Para (contrabaix) i Eliecer Navarro (veu). Gratuït. Reserveu l’entrada a www.teatreprincipal.cat

Per a més informació: https://arenysdemar.cat/agenda.php

Publicat el 30 de setembre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^